• 28/12/2012
  • |     BB

Tecteo en Electrawinds ontwikkelen samen windparkprojecten

De Luikse parastatale Tecteo en het groenestroombedrijf Electrawinds gaan samen windparkprojecten ontwikkelen in de provincie Luik.

Trefwoorden: #electrawinds, #tecteo

Lees verder

Nieuws

( Foto: Electrawinds )

ENGINEERINGNET.BE - Tecteo Groep en Electrawinds werkten elk afzonderlijk al aan de ontwikkeling van windparken in de Luikse regio. Elk heeft een aantal projecten op stapel staan, die zich in verschillende ontwikkelingsfases bevinden.

Om de zaken te versnellen, slaan de twee nu de handen in elkaar, althans wat de uitwerking van de projecten betreft: de verschillende projectverantwoordelijken zullen vanaf nu gaan samenzitten in een gemeenschappelijke werkgroep om bepaalde projecten samen te realiseren.

Het gaat naar verluidt om maximaal 10 windparken met een variërend aantal turbines (tussen de 6 tot 10 turbines) en een verschillend geïnstalleerd vermogen (tussen de 13,8 en 28,8MW).

De windprojecten waarvoor samengewerkt wordt, zijn intussen alle geïnitieerd. De eerste definitieve vergunningen worden ten vroegste verwacht vanaf eind 2013.


ACHTERGROND
Tecteo Groep is een belangrijke Waalse speler in de sectoren van telecommunicatie en energie. De parastatale telt bijna 2000 medewerkers en is actief in 4 activiteitensectoren: distributienetwerkbeheer voor elektriciteit en gas in de provincie Luik (RESA), telecommunicatie (VOO), financiële participaties (Tecteo Invest) en energie (Tecteo Energy). Tecteo Energy werd opgericht in 2006.