Twee grote certificerings­spelers bundelen hun krachten

Door hun krachten te bundelen zetten Kiwa en Vinçotte samen een stevige stap om een one stop shop voor Testing, Inspectie en Certificatiediensten (TIC) te vormen, die klanten wereldwijd kan ondersteunen met een breder pakket aan diensten.

Trefwoorden: #certificering, #Kiwa, #testen, #Vinçotte

Lees verder

Techniek

( Foto: Vinçotte )

ENGINEERINGNET.BE - De sector van de TICs (Testing, Inspection & Certification) maakt wereldwijd een ongekende ontwikkeling door.

Deze ontwikkeling wordt gekenmerkt door de opkomst van nieuwe werkterreinen en nieuwe vaardigheden (cybersecurity, hernieuwbare energie, ...), de digitale transitie (nieuwe soorten apparatuur die moet worden geïnspecteerd, nieuwe inspectietechnieken, online en in realtime) en een fenomeen van concentratie van industriële spelers dat het concurrentie landschap aanzienlijk verandert.

In deze context heeft Vinçotte het voornemen aan te sluiten bij de internationale Kiwa-groep om een sterke gemeenschappelijk service portfolio uit te bouwen.

Vinçotte zal zijn werkgelegenheidsniveau en zijn kennis- en beslissingscentra behouden, en zal ook over de nodige middelen beschikken om zijn digitale transformatie voort te zetten binnen de Kiwa groep. Het merk, de diensten, de organisatiestructuur en het management van Vinçotte zullen behouden blijven.

De overdracht is onderhevig aan de goedkeuring van de Belgische mededingingsautoriteit, die verwacht wordt in het eerste kwartaal van 2022.

Op de foto: Paul Hesselink, CEO van Kiwa (links) en Bernard De Cannière, CEO van de groep Vinçotte.