Nieuwe stappen gezet in realisatie batterijpark 'Ruien Energy Storage'

Ruien Energy Storage (RES) ontwikkelt momenteel een op batterijen gebaseerd energieopslagsysteem in het Oost-Vlaamse Ruien. Het opslagsysteem moet bijdragen aan de verdere integratie van hernieuwbare energiebronnen in België.

Trefwoorden: #batterij, #batterij-energieopslag, #SPIE

Lees verder

Nieuws

( Foto: malp - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Onlangs kondigden het Japanse bedrijf Nippon Koei en Aquila Capital de afronding van de financieringsfase aan voor een 25MW/100MWh batterij-energieopslagsysteem op netschaal.

Het park zal gerealiseerd worden op het terrein van een oude kolengestookte elektriciteitscentrale van 800 MW in het Oost-Vlaamse Ruien, waar er een goede verbinding is met het hoogspanningsnet van Elia en met de knooppunten naar steden als Oudenaarde en Kortrijk.

SPIE Belgium werd nu aangesteld voor het uitvoeren van werken die direct gelinkt zijn aan de installatie van de batterijen: funderingen, bekabeling, transformatoren, schakelinfrastructuur, camerabewaking, verlichting, omheining, poorten, straten, etc.

Na zijn voltooiing, voorzien in het vierde kwartaal van 2022, zal dit batterijpark het grootste zijn dat ooit is aangesloten op het Belgische hoogspanningsnet. Het project is op korte termijn gericht op het leveren van ondersteunende diensten aan het Belgische hoogspanningsnet en aan de elektriciteitsmarkten.

Ruien Energy Storage (RES) is een samenwerkingsverband tussen het Japanse beursgenoteerde bedrijf Nippon Koei, het Duitse investeringsfonds Aquila Capital en het Belgische YUSO.