• 12/04/2012
  • |     BB

Doe mee aan Vlaamse Wetenschapsweek 2012!

Vlaamse Wetenschapsweek van 19 tot 25 november 2012 wil jongeren sensibiliseren voor wetenschap in breedste zin van het woord.

Trefwoorden: #onderwijs, #onderzoek, #science, #ugent, #universiteit, #week van wetenschap

Lees verder

Techniek

( Foto: UGent, © David De Wolf )

ENGINEERINGNET.BE -- Dit najaar vindt de tiende editie van de Vlaamse Wetenschapsweek plaats. Dit tweejaarlijkse evenement is een initiatief van de Vlaamse regering.

Het event bestaat uit twee luiken: 'Wetenschap in de kijker' en 'Dag van de wetenschap'. Voor beide luiken zijn de organisatoren overigens nog op zoek naar medewerkers.

De hele week worden leerlingen uit het basis- en middelbaar onderwijs uitgenodigd aan universiteiten en hogescholen om op een praktische, aangename manier en in een echte onderzoeksomgeving, kennis te maken met wetenschappen in de breedste zin van het woord.

Een ideale gelegenheid om uw vakgebied, uw opleiding, en uw faculteit eens op een andere manier in de kijker te zetten voor kinderen en jongeren.

De Dag van de wetenschap, op zondag 25 november, sluit de wetenschapsweek af. Dit evenement is gericht op het grote publiek en vindt op verschillende locaties in Vlaanderen plaats (zoals Open Monumentendag).

Aan de hand van rondleidingen, lezingen, debatten, workshops, demonstraties en een vleugje show, worden jong en oud op deze dag warm gemaakt voor de wetenschappen.

UGent meldt alvast van de partij te zullen zijn. De universiteit wil jongeren aan de hand van workshops sensibiliseren voor basis- en toegepaste wetenschappen.