Jolyce Demely wordt nieuwe Algemeen Directeur van Agoria Vlaanderen

Jolyce Demely (32) wordt op 1 januari 2022 de nieuwe Algemeen Directeur van Agoria Vlaanderen. Ze vervangt Peter Demuynck, die na vijf jaar de verdere internationalisering van Agoria en de Belgische technologiebedrijven zal leiden.

Trefwoorden: #Agoria, #directeur, #Jolyce Demely

Lees verder

HR

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE - De Kortrijkse Jolyce Demely werkt sinds 2018 voor Agoria Vlaanderen als algemeen adviseur. Daarvoor werkte ze als adviseur internationale handel bij Voka en bij het Directoraat-Generaal Handel van de Europese Commissie.

Bart Steukers, CEO van Agoria: “Haar politieke expertise, vernieuwende ideeën maar ook haar ervaring op het nationale en Europese toneel maken dat ze Agoria en onze leden mee vooruit zal stuwen in een duurzaam groeiverhaal.”

Demely: “Teamwork makes the dream work. Ik zie het ook als een belangrijk deel van mijn opdracht om de samenwerking tussen bedrijven en onderzoekcentra de komende jaren te versterken. Vlaanderen beschikt over sterke internationaal gerenommeerde kennisinstellingen, dit is een grote troef voor onze regio. Weliswaar is er nog ruimte voor verbetering om onderzoek nog meer te doen aansluiten bij de noden van onze bedrijven, en de opgebouwde kennis ook te laten doorstromen naar onze industrie.”

Vanuit haar ervaringen bij de Europese Commissie, reiken de ambities van de nieuwe topvrouw ook internationaal. Demely: “Door de innovaties die bij onze bedrijven en kennisinstellingen gebeuren ook volop internationaal te vermarkten en internationale partnerschappen af te sluiten, creëren we een hefboom voor onze Vlaamse technologie.”

Als directeur van Agoria Vlaanderen wordt Demely de nieuwe stem en het gezicht van de technologische industrie in Vlaanderen maar ze wil niet zomaar aan de zijlijn staan roepen. “Ik wil telkens met concrete en constructieve voorstellen te komen, maar tracht ook als sector zoveel mogelijk zelf engagementen op te nemen.”