Nieuw Tech Lab om extractieprocessen voor natuurlijke ingrediënten te testen

De Dietrich Process Systems investeert om de groene chemie-industrie te ondersteunen. Deze ontwikkeling gaat gepaard met een versterking van de teams en testmiddelen die nauw aansluiten bij de behoeften van de vakmensen in de sector.

Trefwoorden: #chemie, #De Dietrich Process Systems, #grondstof, #hernieuwbaar, #plantaardig

Lees verder

Productnieuws

( Foto: De Dietrich Process Systems )

ENGINEERINGNET.BE - De Dietrich Process Systems is ervan overtuigd dat groene chemie de toekomst is van de chemische industrie en de gezondheidszorg. De plantaardige processen bevorderen het gebruik van hernieuwbare grondstoffen van biologische oorsprong en is een van de pijlers van de groene chemie waarin De Dietrich Process Systems de laatste tijd heeft geïnvesteerd.

Wij hebben specialisten en installaties om extractie testen uit te voeren voor de zuivering van natuurlijke ingrediënten. De klanten van De Dietrich Process Systems kunnen een beroep doen op teams in Spanje, Frankrijk en Duitsland voor ondersteuning bij het algemene ontwerp van hun productiesysteem of bij de selectie van specifieke apparatuur. De toepassingen zijn divers, maar bevinden zich alle in veeleisende markten: van voeding, tot CBD-toepassingen, tot smaakstoffen, cosmetica en nutraceuticals.

Onze deskundigen steunen op de ontwikkeling van het Tech Lab op de site van De Dietrich Process Systems in Semur en Auxois, een productie- en competentiecentrum voor filters, filterdrogers en poedertransfer. Deze opzet, die momenteel ontwikkeld wordt, maakt het mogelijk apparatuur te testen in reële omstandigheden, op de echte producten van de klant, zelfs in een ATEX-zone. De fabrikant kan dan nieuwe technologieën testen, zijn procesbeheersing verfijnen en anticiperen op de schaalvergroting van zijn productie.

Door deze aanpak kunnen klanten testen doen in omstandigheden die zo dicht mogelijk bij hun industriële proces liggen om hoogwaardige plantaardige ingrediënten te produceren.

Testen zijn reeds mogelijk op filter/drogers, drogers en poedertransportapparatuur. Nieuwe apparatuur, zoals het nieuwe Drum Iris Technology (DIT) vacuümstation, zal tegen het einde van het jaar worden geïntegreerd.

Filtratie & Drogen Proefoplossingen | De Dietrich Process Systems