Toegangscontrole logistieke sites via smartphone

Met Smart Driver Pass (SDP) biedt VIL een breed inzetbare, volledig digitale en fraudevrije oplossing voor toegangscontrole op logistieke sites. De app hanteert 3D-gezichtsherkenning en vormt een ideale basis voor integratie met andere systemen.

Trefwoorden: #logistiek, #toegangscontrole, #VIL

Lees verder

Nieuws

( Foto: VIL )

ENGINEERINGNET.BE - Elk bedrijf heeft zijn eigen badgesysteem, veiligheidspassen en regels om chauffeurs toegang te verschaffen tot het bedrijf of terrein. De manuele controles die uitgevoerd worden om de veiligheid op de site te garanderen, leiden tot lange wachttijden en mogelijke fraude.

Met dit project heeft VIL de individuele initiatieven gebundeld in één overzichtelijke applicatie voor heel Vlaanderen. De SDP-oplossing bestaat uit een smartphone applicatie die gekoppeld is aan een backend platform, de SDP Portal, en bevat informatie over chauffeurs, voertuigen, transportopdrachten en opdrachtgevers.

Het is een laagdrempelig alternatief dat niet alleen een oplossing biedt voor kleinere laad- en losplaatsen, maar ook de efficiëntie en veiligheid kan verhogen op grotere bedrijfssites. Het SDP-platform is ook een ideale basis voor andere innovaties.

De Smart Driver Pass-app werd in de praktijk getest op vier verschillende locaties. Bij alle partijen bleek de efficiëntie van de aanmeldingsprocessen te verbeteren door de mogelijkheid om vooraf informatie te delen tussen de chauffeur/vervoerder en de bedrijfssite.

Voor bedrijfssites zonder automatisatie, is het SDP Portal een nuttig instrument om de geplande bewegingen naar de site op te volgen. Het portaal geeft een inzicht welke vrachtwagen (met info van de vervoerder, de chauffeur, het geplande tijdstip en eventueel extra documenten) zich zal aanmelden op de site.

Projectdeelnemers: Alfapass, Aperam Stainless Belgium, Atlas Copco Airpower, Barry Callebaut, Brussels Airport Company, D&D Solutions, Distrilog, DP World Antwerp Holding, Fluvius, North Sea Port Flanders, Peripass, Port of Antwerp en Zetes.