essenscia lanceert vijfde editie Innovation Award

Deze prestigieuze award zet baanbrekende innovaties in de kijker in de chemie, kunststoffen, farma, biotech en aanverwante sectoren. De wedstrijd staat open voor start-ups, bedrijven, kennisinstellingen en onderzoekscentra.

Trefwoorden: #award, #essenscia, #innovatie

Lees verder

nieuws

( Foto: essenscia )

ENGINEERINGNET.BE - Met de Innovation Award wil essenscia de innovatiekracht van de chemie en life sciences onderstrepen.

Met vorig jaar 5,6 miljard euro aan investeringen in onderzoek en ontwikkeling (O&O), bijna 1.000 patentaanvragen en meer dan 11.000 medewerkers die actief zijn in een O&O-gerelateerde functie is de sector de onbetwiste innovatiekampioen van ons land, met bovendien de hoogste O&O-intensiteit van Europa. De Innovation Award wil de innovatie in de sector nog meer stimuleren, vooral op het vlak van duurzaamheid en gezondheid.

De wedstrijd staat open voor alle bedrijven en organisaties die in België actief zijn, dus ook voor niet-leden van essenscia. De innovatieprojecten dienen wel een duidelijke link te hebben met chemie, kunststoffen, farma of biotechnologie.

De innovatiedossiers moeten bovendien een industriële toepassing kennen, kunnen aantonen dat ze een toegevoegde waarde creëren voor de Belgische economie, bijdragen aan duurzame ontwikkeling en oplossingen bieden voor maatschappelijke uitdagingen.

De vorige winnaars zorgden voor innovatieve doorbraken in het gebruik van polyisobutenen (BASF/Emulco), duurzame lagemigratie-inkten (Agfa Graphics), een kandidaat-vaccin tegen zona (GSK) en de ontwikkeling van een anticonceptiepil op basis van het natuurlijk hormoon estetrol (Mithra).

De winnaar van de Innovation Award ontvangt een prijs van 30.000 euro om de industriële ontwikkeling van het innovatieproject verder te ondersteunen. Deelnemende start-ups en kmo’s kunnen ook rekenen op ondersteuning van de essenscia Octrooicel bij het uitstippelen van een strategie voor de bescherming van hun intellectuele eigendom.

Een innovatieproject indienen kan tot 15 juni 2022 en de prijsuitreiking vindt plaats op 18 oktober 2022.