Eenvoudige diagnose voor minder servicewerkzaamheden

Intelligente en gekoppelde productieprocessen kunnen de productiviteit flink verhogen. Hiervoor moeten echter allerlei gegevens beschikbaar zijn. Safety Device Diagnostics ondersteunt u daarbij. Deze Pilz-oplossing levert gedetailleerde diagnosegegevens.

Trefwoorden: #diagnose, #Industrie 4, #Pilz, #service

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Pilz )

ENGINEERINGNET.BE - De oplossing van Pilz registreert diagnosegegevens zoals bijvoorbeeld afzonderlijke serienummers, de versie, actuele toestanden en fouttoestanden in het verleden.

Deze gegevens worden op besturingsniveau via Modbus of Profibus opgevraagd en verwerkt. In de toekomst zal dat ook via Profinet of Ethernet/IP mogelijk zijn. Vervolgens worden ze op het display van de veldbusmodule, op de monitor van een PLC of via een webserver op het beeldscherm van een computer weergegeven.

De diagnosegegevens zijn zodoende zowel op de machine als via toegang op afstand beschikbaar. U kunt ze voor proactief onderhoud gebruiken, wat steeds belangrijker wordt in het kader van Industrie 4.0. Niet alleen met het oog op de tijdige vervanging van versleten onderdelen, maar ook voor het handhaven van de bedrijfsveiligheid.

Met de opgeslagen gegevens kunt u de oorspronkelijke toestand op elk moment met de huidige toestand vergelijken. Zo ontdekt u eventuele veranderingen aan de machine meteen. En dat zonder extra hardware op het besturingsniveau.

De Pilz-diagnoseoplossing ondersteunt de modulaire aanpak
Een ander voorbeeld van Industrie 4.0-scenario's zijn intelligente oplossingen voor de functionele veiligheid van modulaire installaties. De lijnbekabeling van de diagnoseoplossing maakt het relatief eenvoudig om een nieuwe module aan de installatie toe te voegen. Een nieuwe bekabeling en veranderingen in de schakelkast of in de ontwerpen zijn niet nodig.

Ook extra veiligheidsapparatuur is overbodig. In combinatie met het veilige heksysteem PSENmlock kunt u hekken voor het eerst ook afzonderlijk aansturen. Als in een installatie onderhoudswerkzaamheden moeten worden uitgevoerd of een gereedschapswissel noodzakelijk is, kan worden ingesteld welke deuren na de uitschakeling mogen worden geopend. Zonder het gebruik van Safety Device Diagnostics zouden alle deuren opengaan.

Klik hier voor meer informatie over Safety Device Diagnostics