Sensolus biedt transparantie in Distrilog-vloot

Logistieke dienstverlener Distrilog dat tot voor kort vaak op zoek moest naar de 'whereabouts' van zijn trailers, vond een oplossing bij de Gentse traceer- en IoT-specialist Sensolus, die non-powered assets voorzag van slimme en energiezuinige trackers.

Trefwoorden: #Distrilog, #IoT, #logistiek, #Sensolus, #tracker

Lees verder

Techniek

( Foto: Distrilog )

ENGINEERINGNET.BE - Distrilog Group is een familiebedrijf gespecialiseerd in transport en logistiek en biedt een geïntegreerde oplossing voor de volledige supply chain van zijn klanten.

Vandaag telt het meer dan 1.500 werknemers verspreid over 18 sites, 385.000 m² aan warehouse-oppervlakte, een eigen vloot van bijna 400 trekkende eenheden en meer dan 600 trailers. Het vormt bijgevolg een heuse uitdaging om te weten waar alle opleggers exact gestationeerd kunnen zijn.

Manuele tellingen en logistieke uitdagingen zoals discussies met chauffeurs of klanten brachten de nodige kosten met zich mee. De IoT-oplossing van Sensolus bracht beterschap. De volledige vloot van opleggers werd uitgerust met de trackers. Die zijn net zo eenvoudig aan te brengen als een sticker.

Nadien werden de trackers gekoppeld aan een IoT-platform. Vanaf dat moment was accurate informatie over de locatie van de stilstaande trailers beschikbaar. Ook alle elektrische transpalletten werden met een tracker uitgerust. Die diefstalgevoelige assets ‘verdwijnen’ nu niet meer zomaar van de kaart.

De trackers zijn erg energiezuinig. Een ingebouwde accelerometer detecteert beweging en activeert dan pas de tracker. Daardoor gaat de batterij zeker vijf jaar mee.

De volgende stap voor Distrilog is de data over de locatie van trailers integreren in een groter geheel en te evolueren naar gedegen yard management.