Start it @KBC opent eerste Waalse co-working ruimte

De accelerator neemt zijn intrek in La Grand Poste, het digitale en creatieve hart van Luik. Start it @CBC wil het Waalse ecosysteem van start-ups en scale-ups versterken, en bruggen bouwen met de netwerken in Vlaanderen, Brussel en het buitenland.

Trefwoorden: #accelerator, #start-up, #Start it @KBC

Lees verder

Nieuws

( Foto: Start it @KBC )

ENGINEERINGNET.BE - Accelerator Start it @KBC ondersteunde sinds 2014 al meer dan 1.200 innovatieve start-ups in binnen- en buitenland.

De accelerator heeft niet alleen hubs in Brussel en Vlaanderen (Antwerpen, Gent, Leuven, Hasselt en Kortrijk), maar ook in Praag (Tsjechië), Boedapest  en Györ (Hongarije). Naast uitvalsbasissen in Londen en New York maakt de accelerator ook deel uit van het Global Accelerator Network (GAN), dat wereldwijd start-ups en scale-ups helpt bij hun internationale expansie.

Aurélien Troonbeeckx, die Start it @CBC leidt: “Een uitbreiding naar Wallonië is een logische volgende stap. Luik is vandaag al een hotspot voor innovatieve ondernemingen, denk maar aan de biotech start-ups die het licht zagen rond de ULiège. Vanuit Luik willen we de krachten bundelen met andere spelers in het Waalse ondernemerslandschap.”

Verder is het ook de bedoeling om connecties te bouwen met de ecosystemen in Vlaanderen en Brussel. Dat zijn vandaag nog te vaak aparte eilanden. Als Waalse, Vlaamse en Brusselse start-ups en scale-ups hun expertise en netwerk delen, kunnen ze elkaar sneller helpen groeien.

De eerste zes start-ups en scale-ups beginnen nog deze maand aan hun intensieve traject van een jaar. Eerst volgen ze drie maanden lang een acceleratorprogramma, een stoomcursus ondernemerschap die de founders onderdompelt in business development, sales en marktvalidatie voor hun ondernemersidee. Daarna volgt een groeitraject van nog eens negen maanden. Na dat eerste jaar moeten de start-ups zich ontpoppen tot schaalbare ondernemingen.

Deze zes geselecteerde start-ups zijn Chango, Mosc, Insens, My Digital Immo, Carbize en Totemus en vanaf maart kunnen in La Grand Poste nog eens 15 start-ups en scale-ups mee in de accelerator stappen. Kandidaten kunnen zich nog tot einde februari aanmelden via www.startit.be.

ACHTERGROND
Start it @CBC is een nauwe samenwerking tussen CBC (de Franstalige dochtermaatschappij van KBC), Groupe Sowalfin, Noshaq, Eklo, LeanSquare en La Grand Poste. De verschillende partners koesteren grote ambities voor de start-up accelerator.