• 16/04/2012
  • |     BB

Landré door overname sterkere speler op gebied van 3D printers

De technologie van 3D-printing belooft groei, de marktspelers nemen hun posities in: Landré neemt Duoteq over.

Trefwoorden: #3d print, #additieve fabricage, #cadcam, #duoteq, #landre

Lees verder

b2b

( Foto: Duoteq/Landré )

ENGINEERINGNET -- De technologie van 3D-printing en Additieve Fabricage heeft alles in zich om een marktbreker te worden. Dat heeft de afgelopen jaren tot een consolidatie, waarbij vooral kleinere, hoogtechnologische bedrijfjes opgeslorpt werden door gevestigde namen.

De overname van Duoteq door Landré is daar een mooi voorbeeld van: Duoteq biedt, net als Landré, soft- en hardwareoplossingen voor tekenkamers, ontwikkelafdelingen en productieomgevingen.

Beide ondernemingen blijken met elkaar in gesprek te zijn geraakt na de overname van ZCorp door 3D Systems, een merk dat door Landré in de Benelux wordt vertegenwoordigd. Ook Duoteq was gespecialiseerd in de verkoop en installatie van 3D printers en scanners van dat merk.

“Gezamenlijk zijn we tot de conclusie gekomen dat de activiteiten dermate goed op elkaar aansluiten dat samenvoegen van de activiteiten sterke groeimogelijkheden biedt“, licht Landré directeur JanFloor van Egmond toe.

De groeiverwachtingen voor de markt voor 3D printtechnologieën worden geschat op 25% per jaar.

Naar verluidt zal Simen Keizer, mede-oprichter van Duoteq, dit segment samen met de al bestaande activiteiten van Landré op gebied van CADCAM-software voor de plaatbewerkende industrie, verder uitbouwen.