Dachser investeert in uitbreiding emissievrij wagenpark

De logistiek dienstverlener investeert verder in het gebruik van emissievrije voertuigen, die geen broeikasgassen en luchtverontreinigende stoffen uitstoten. Tegen eind 2023 zal het familiebedrijf minstens 50 extra elektrische vrachtwagens introduceren.

Trefwoorden: #Dachser, #elektrische voertuigen, #emissie, #logistiek

Lees verder

Techniek

( Foto: Dachser )

ENGINEERINGNET.BE - Verder zullen er ongeveer 1.000 elektrische bedrijfsauto’s worden toegevoegd aan het wagenpark en wordt doorgegaan met een reeks proefprojecten voor het testen en ontwikkelen van vrachtwagens op waterstof. Het streven is om begin 2023 waterstofvoertuigen van verschillende fabrikanten in het netwerk te hebben rijden.

Stefan Hohm, Chief Development Officer (CDO) bij Dachser: “De enige manier waarop de transportsector de langetermijndoelstelling van een netto-emissie neutrale uitstoot kan behalen is door gebruik te maken van emissievrije voertuigen. Daarom spelen deze ook een cruciale rol bij de implementatie van onze eigen klimaatbeschermingsstrategie.”

Op dit moment zet Dachser elektrische voertuigen vooral in voor stadsleveringen binnen zijn groupagenetwerk en maakt het gebruik van een prototype van de 19 ton wegende eActros in Stuttgart als onderdeel van een innovatiepartnerschap met Daimler.

In de komende twee jaar zullen ten minste vijftig extra emissievrije vrachtwagens aangeschaft worden, waaronder zware batterij-elektrische motorvoertuigen en trekkers. Bovendien moet tegen eind 2023 één op de twee bedrijfsauto’s in Europa een elektrische auto zijn.

Daarom creëert het bedrijf voldoende oplaadpunten voor elektrische bedrijfsauto's bij zijn vestigingen en zijn er plannen om meer dan 40 snellaadstations voor vrachtwagens te creëren, elk met een laadvermogen van 180 kW. Al deze oplaadpunten zullen worden voorzien van groene stroom.