• 16/04/2012
  • |     BB

Grootste Europese top over fotonica deze week in Brussel

2.500 wetenschappers en industriëlen uit 55 landen vergaderen in Brussel over hoe fotonica onze welvaart kan verbeteren.

Trefwoorden: #bphot, #fotonica, #spie

Lees verder

research

( Foto: B-phot )

ENGINEERINGNET -- Half april 2012 buigen 2.500 wetenschappers en 100 toonaangevende internationale bedrijven zich tijdens de SPIE Photonics Europe-conferentie in Brussel over de recentste ontwikkelingen in de fotonica – de wetenschap en technologie van het licht.

Het mega-evenement wordt georganiseerd onder de koepel van de SPIE – de internationale vereniging voor fotonica - door het Belgische B-PHOT. Dat is het Brussels Photonics Team, een internationaal gereputeerde onderzoeksgroep van de Vrije Universiteit Brussel.

De professoren Hugo Thienpont en Francis Berghmans van B-PHOT hebben het evenement in het leven geroepen en treden op als voorzitters van de wetenschappelijke top.

“Fotonica heeft een enorme impact op ons dagelijks leven,” aldus beide initiatiefnemers, “alleen realiseert de maatschappij nog niet in welke mate. Daarenboven zijn Brussel en Vlaanderen groeiende hoogtechnologische regio’s, en fotonica is daarvoor een drijvende kracht.”


ACHTERGROND
Fotonica is één van de 6 sleuteltechnologieën in de Europese Unie. Deze sector heeft in de laatste jaren, rechtstreeks 300.000 mensen tewerkgesteld in meer dan 5.000 Europese bedrijven en kende een jaarlijkse groei van de omzet van ongeveer 10%, en dit ondanks de economische crisis.


LEES OOK
VUB wil fotonica toegankelijk maken voor KMO's