NMBS bestelt 50 elektrische passagierslocomotieven bij Alstom

Alstom heeft een raamovereenkomst getekend om tot 50 elektrische Traxx-locomotieven van de derde generatie te leveren aan de NMBS. Deze eerste order (ter waarde van 120 miljoen euro), omvat het ontwerp, de fabricage en de homologatie van 24 locomotieven.

Trefwoorden: #Alstom, #locomotief, #NMBS

Lees verder

Techniek

( Foto: Alstom )

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe locomotieven zullen worden ingezet voor binnenlandse en grensoverschrijdende ritten op geëlektrificeerde netwerken in België, Nederland, Luxemburg en Duitsland, waaronder een aantal hogesnelheidslijnen.

Bij het ontwerp is rekening gehouden met de per land verschillende elektrificatiesystemen en zijn ze uitgerust met een ETCS-signaleringssysteem en alle verplichte conventionele seinstelsels.

De ontwikkeling van deze nieuwe generatie locomotieven bouwt voort op het bewezen succes van het Traxx-platform. De afgelopen twintig jaar zijn wereldwijd meer dan 2.400 stuks verkocht. Ze zijn goedgekeurd in twintig landen en leggen jaarlijks in totaal meer dan 300 miljoen kilometer af.

De locomotieven van de derde generatie leveren betere operationele prestaties: ze rijden 200 km/u, bieden meer flexibiliteit en voldoen aan de meest recente eisen van de TSI-veiligheidsnormen. Verder hebben ze een efficiënter energieverbruik en een 33% langer onderhoudsinterval, zodat ze een grotere beschikbaarheid bieden en minder onderhoudslasten hebben.

Naar verwachting zullen de leveringen beginnen in 2026.