• 16/04/2012
  • |     BB

AZ Hollink zoekt groei in Sub-Saharisch Afrika

Bestrijding namaak in Sub-Saharisch Afrika één van voornaamste opdrachten voor AZ Hollink als verdeler van hoogpreciese aandrijfcomponenten.

Trefwoorden: #az hollink, #glijlager, #lager, #renk, #Zuid-Afrika

Lees verder

b2b

( Foto: RENK )

ENGINEERINGNET -- AZ Hollink is vanaf 1 april 2012 de officiële verdeler van de Duitse fabrikant RENK in Sub-Saharisch Afrika. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Daarmee wil RENK, fabrikant van onder meer hoogpreciese glijlagers, een betere controle verwerven over Zuid-Afrika en de Sub-Saharische markten, waar namaak naar verluidt schering en inslag is.

Markus Trautmann van RENK: “Nog al te vaak duiken problemen op door het inzetten van namaakonderdelen. In een precisieonderdeel zoals een van onze glijlagers, is het sterk af te raden om een namaakonderdeel te gebruiken. Gelijkaardig betekent niet hetzelfde.“

“Indien een bedrijf toch beslist om een glijlager te reviseren of te recupereren wordt het aangeraden om dit alleen te doen bij de fabriek in Hannover. In 95% van de gevallen leidt alleen een nieuwe lager tot een echte oplossing.”

“Indien de lageronderdelen toch in aanmerking komen voor revisie, dan kan AZ Hollink daar als agent van ons in adviseren en bijsturen. Het is daarenboven te adviseren om een lager niet meer dan 1 keer te reviseren. Daarna wordt het moeilijk om de toleranties te handhaven. Dit gaat ten kosten van de levensduur en rendement van de machine. Een glijlager is tenslotte één van de meest cruciale onderdelen in een aandrijflijn.”

AZ Hollink heeft al ervaring met zakendoen op het Afrikaanse continent. Het richtte al in 2010 een filiaal op in het Zuid-Afrikaanse Wellington om daar specifiek de markten van de zware industrie en mijnbouw aan te boren met zowel de RENK-producten als zijn eigen lijnen.

Voor RENK Hannover moet de nieuwe overeenkomst tot meer afzet leiden in de 38 Afrikaanse landen. AZ Hollink houdt een ruime stock in haar filiaal in Wellington. Het officiële verdelerschap startte op 1 april 2012.


ACHTERGROND
AZ Hollink Group groeide de afgelopen 10 jaar uit tot een internationale specialist op het gebied van koppelingen, remmen en glijlagers. De AZ Hollink Group huisvest 4 bedrijven: AZ Hollink Nederland, The European Transmission Company, AZ Hollink België en AZ Hollink South-Africa.