POM Limburg haalt internationale farmaspeler naar Health Campus

Clinitude breidt haar Europese poot uit en wordt door POM Limburg naar de toekomstige Health Campus in Diepenbeek gehaald. Het bedrijf heeft dit jaar nog plannen om 35 bijkomende hoogopgeleide profielen aan te werven.

Trefwoorden: #Clinitude, #farma, #health, #POM

Lees verder

Techniek

( Foto: anawat - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - De Leuvense CRO (Clinical Research Organisation) Clinitude voert klinische studies uit voor farmabedrijven, en is onder andere gespecialiseerd in onderzoek naar vaccins en radioactieve producten.

Naast haar hoofdkantoor in Leuven heeft het bedrijf vestigingen in Singapore, de Filipijnen en de Verenigde Staten. Het stelt op dit moment zo’n 50 mensen te werk.

Tom Vandeput, voorzitte POM Limburg: “Na Amador Bioscience en Anima Research Center haalt het team Welkommanagement van POM Limburg opnieuw een beloftevolle farmaspeler naar Limburg. Dat zorgt voor een groeiende aantrekkingskracht van de Health Campus, ook internationaal. Onze ambitie is om een wereldspeler te worden in healthcare.”

Clinitude wil haar omzet dit jaar nog verdubbelen, en is daarvoor nog op zoek naar 35 hoogopgeleide profielen. Een deel daarvan wil het bedrijf in Limburg rekruteren.

Sabrina Wijnen, Managing Director Clinitude: “Door Limburg te kiezen voor onze verdere expansie keren wij terug naar onze roots. In Limburg zijn er heel wat professionals die actief zijn in onze sector, maar veelal pendelen naar Brussel of Antwerpen. Wij hopen met de komst naar Limburg enkele van deze profielen te kunnen aantrekken.”

De nabijheid van UHasselt is een extra troef voor groeiende farmabedrijven. Piet Stinissen, decaan Geneeskunde en Levenswetenschappen van UHasselt: “We zijn blij met de komst van Clinitude naar de Health Campus. Het bedrijf versterkt ons regionale healthcare-ecosysteem en biedt mooie perspectieven voor onze afgestudeerde studenten in onder meer de zorg en biomedische sector.”