Ontwikkeling nieuwe generatie recyclagetechnologie van Li-ion batterijen

Pionier in de recyclage van herlaadbare batterijen Umicore gaat een nieuwe generatie Li-ion batterijrecyclagetechnologieën introduceren en kondigt tegelijkertijd een samenwerking met Automotive Cells Company (ACC) voor batterijrecyclagediensten aan.

Trefwoorden: #batterij, #recyclage, #Umicore

Lees verder

Techniek

( Foto: Umicore )

ENGINEERINGNET.BE - In de recyclagefabriek voor batterijen van Umicore in Hoboken wordt jaarlijks 7.000 ton lithium-ion (Li-ion) batterijen en batterijproductieschroot verwerkt, het equivalent van 35.000 batterijen van elektrische voertuigen (EV).

De fabriek werd al in 2011 opgestart voor de verwerking van batterijen uit draagbare elektronica en de eerste generaties EV-batterijen. De processen en onderliggende recyclagetechnologieën werden voortdurend verbeterd.

In de loop van 2022 zal het bedrijf de nieuwste generatie van haar propriëtaire recyclagetechnologie introduceren. Na intensieve onderzoeks- en testactiviteiten is dit proces een aanzienlijke stap vooruit in recyclageprestaties met een geoptimaliseerd werkingsvenster voor EV-batterijen.

Deze technologie van de nieuwste generatie zal in 2022 beschikbaar zijn voor de markt en een minimale verspilling en impact op het milieu garanderen. Dit zal van vitaal belang  zijn bij de snelle toename van het gebruik van EV’s.

ACC zal van deze technologie profiteren via het aangekondigde partnerschap, wat het belang onderstreept van een Europese toeleveringsketen voor het succes van de elektrificatie van auto's in de regio.