• 17/04/2012

Microsoft Innovation Center Vlaanderen komt op snelheid in Genk en Kortrijk

Microsoft Innovation Center Vlaanderen krijgt focus op de welzijns- en zorgsector

Trefwoorden: #mic, #Microsoft Innovation Center

Lees verder

Nieuws

( Foto: Innovatie-en Incubatiecentrum Kortrijk )

ENGINEERINGNET.BE -- Het Microsoft Innovation Center Vlaanderen (MIC) werd onlangs gelijktijdig in Genk en Kortrijk gelanceerd. Dat gebeurde in aanwezigheid van Vlaams Minister-President Kris Peeters, Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen en Microsofts General Manager Philippe Rogge.

MIC Vlaanderen heeft als doel de ontwikkeling van de regio Vlaanderen te stimuleren op het vlak van informatie en communicatietechnologie door middel van:

- Het stimuleren van innovatie gedreven ondernemerschap en tewerkstelling
- Ontwikkeling van expertise
- Het verstrekken van adviezen en begeleiding aan bedrijven die actief zijn in de ontwikkeling van informatietoepassingen met sterk ontwikkelingspotentieel
- De begeleiding van startende ICT-ondernemingen die prioritair activiteiten ontwikkelen op het vlak van e-health

Men koos voor een focus op de welzijns- en zorgsector omdat deze niet alleen een belangrijke rol speelt in het strategisch plan ‘Vlaanderen in Actie’ maar ook kan zorgen voor een belangrijke sociale en economische toegevoegde waarde.

Vlaams Minister-President Kris Peeters “Binnen Vlaanderen in Actie is Flanders' Care een belangrijk thema. Innoveren en ondernemen in zorg, dat is ons motto. Ik merk tijdens mijn buitenlandse missies dat deze strategie overal ter wereld zeer veel bijval oogst."

"Dat we bij de verdere uitwerking van Flanders’ Care nu ook kunnen rekenen op een wereldspeler als Microsoft, bewijst die internationale weerklank en is geweldig voor ons project.”


(KV)