AI-strategen helpen scale-up nieuwe markten aan te boren

Bij het Leuvense AI bedrijf Dataroots zijn Wouter Baetens (ex-Cronos Groep) en Kevin Missoorten (ex-Deloitte Belgium) aan de slag gegaan als AI Strategist en als Lead Data & AI Strategy.

Trefwoorden: #AI, #artificiële intelligentie, #Dataroots

Lees verder

Techniek

( Foto: Dataroots )

ENGINEERINGNET.BE - Baetens zal zich vooral bezighouden met de businessdevelopmentstrategie van Dataroots, terwijl Missoorten aan het hoofd staat van de nieuwe ‘Data Strategy’ business unit.

De aanwerving van deze AI-strategen stelt Dataroots in staat om de sterke groei die het doormaakt duurzaam door te trekken en nieuwe markten aan te boren.

Begin vorig jaar stond de teller bij Dataroots nog op veertig werknemers. Tegen het jaareinde was dat aantal aangedikt tot meer dan tachtig. Baetens was één van deze aanwervingen.

Een van de eerste opdrachten voor hem was het uitbouwen van drie nieuwe business units. Het gaat om de ‘AI & Machine Learning’ unit, de ‘Data & Cloud Engineering’ unit en de ‘Data Strategy’ unit.

Elk Dataroots-teamlid werd intussen binnen een van deze units ondergebracht, met aan het hoofd telkens een technische lead en een operationele lead - die hiërarchisch op hetzelfde niveau staan. Ook werden er coaches aangesteld, zodat junior profielen voldoende ondersteund en omkaderd worden.

Wouter: “Nu de nieuwe structuur in voege is, kijk ik ernaar uit om mij in 2022 verder te focussen op de businessdevelopmentstrategie en het contact met klanten en prospecten. Behalve actief te blijven binnen de finance sector, willen we met Dataroots ook fors inzetten op de sectoren farma en life sciences, manufacturing en energie.”

Dataroots-oprichter en CEO Jonas Tundo: “Door onze sterke groei kwamen de limieten van onze schaalbaarheid in zicht. Met onze nieuwe structuur maken we het mogelijk om verder te groeien, en het stelt ons in staat om strategischer met onze core business om te gaan en nieuwe markten aan te boren."