• 18/04/2012
  • |     BB

Mitsubishi Electric vierde platinum sponsor van Greenbridge

West-Vlaams wetenschapspark Greenbridge haalt vierde platinum sponsor binnen: Mitsubishi Electric.

Trefwoorden: #energy box, #greenbridge, #mitsubishi, #ugent

Lees verder

Techniek

( Foto: Greenbridge )

ENGINEERINGNET.BE -- Greenbridge, het West-Vlaamse wetenschapspark en incubator van de Universiteit Gent, bouwt momenteel een tweede vleugel.

In dat gebouw komt onder meer The Energy Box, een demonstratiegebeuren voor nieuwe energietechnologieën.

Naast de bedrijven Siemens, Renson en Rehau, tekent nu ook de fabrikant van warmtepompen Mitsubishi Electric in op een ‘privaat partnership’.

De technologie van Mitsubishi Electric zal – bij wijze van demonstratie - in de infrastructuur van het nieuwe gebouw verwerkt worden. Zo komen er twee bodem/water-warmtepompen die gekoppeld worden aan het boorgat-energieopslagveld, kortweg BEO-veld.

Daarnaast zal ook één monoblok lucht-water-warmtepomp geïnstalleerd worden, naast één lucht/water-warmtepomp in split-uitvoering. Deze warmtepomp behoudt zijn verwarmingsvermogen tot -15°C.

Als kers op de taart wordt ook een luchtgroep toegevoegd, met een speciaal behandelde papieren warmtewisselaar die werkt volgens het WTW-principe (minimaal 72% recuperatierendement).

Niet onbelangrijk om te vermelden: alle bovenstaande warmtepompen bevatten inverter compressoren dewelke in alle condities de optimale rotatiesnelheid van de compressor bepalen.

Hieruit volgt steeds een aangepast vermogen voor de belasting van het gebouw alsook een aangepast opgenomen vermogen om zo een optimale seizoensrendement te bekomen.