Kortrijks consultancybedrijf lanceert Experience Center

9altitudes investeert in een gloednieuw Experience Center, met als doel om samen met de klanten uit de maakindustrie en service business toepassingen uit de realiteit te tonen in het hoofdkwartier te Kortrijk.

Trefwoorden: #consultancy, #ingenieur, #maakindustrie

Lees verder

Techniek

( Foto: 9altitudes )

ENGINEERINGNET.BE - Organisaties actief in de maakindustrie & service business kunnen er ontdekken hoe de nieuwste technologieën zoals IoT en Augmented Reality gebruikt kunnen worden op de werkvloer en hoe business applicaties zoals ERP, CRM, PLM en dergelijke op elkaar kunnen laten aansluiten door een continue uitwisseling van data.

Diederick Hallynck, Digital Innovation Director bij 9altitudes.: “Door IOT (geconnecteerd producten), Augmented & Virtual reality en AI (Predictive Maintenance) toe te passen op bestaande producten en processen kunnen sterke optimalisaties doorgevoerd worden en wordt zelfs de deur geopend naar volledig nieuwe business modellen.”

Het bedrijf onderscheidt zich door niet van een leeg blad te starten met zelf geprogrammeerde technologie maar door gebruik te maken van de grote platformen bij Microsoft en PTC en waar nodig bij te sturen met  hun specifieke technologie. Beide bedrijven hebben een groot aandeel in de realisatie van dit Experience Center en de gerealiseerde cases.

De technologiereuzen richten hun pijlen steeds vaker op de industrie in al haar facetten en daar wordt een lokale partner met de juiste industriekennis steeds belangrijker. Bedrijven worden namelijk verwacht steeds sneller naar de markt te gaan met technieken die voor iedereen nieuw zijn.