Onlineshop breidt portfolio voor procesmetingen uit met producten E+H

Automation24 breidt zijn assortiment uit met meettechnologie van Endress+Hauser. Het gaat meer bepaald over procesinstrumentatie voor voedselproductie, water/afvalwater en andere sectoren, in de onlineshop verkrijgbaar.

Trefwoorden: #Automation24, #Endress+Hauser, #proces

Lees verder

Partner Info

( Foto: Automation24 )

ENGINEERINGNET.BE - Vooral voor klanten uit de voedselproductiesector is het Automation24 assortiment fors uitgebreid. De onlineshop biedt nu meer dan 300 nieuwe producten voor procesinstrumentatie en aanvullende mogelijkheden voor procesmetingen.

Automation24 en Process+Lab Devices Online, eigenaar van de online shop Visaya, presenteren zich nu gezamenlijk op de markt voor automatiseringstechniek. De joint venture, ontstaan uit de fusie van beide bedrijven werkt onder de firmanaam Automation24.

Het volledige assortiment automatiseringstechniek omvat ongeveer 6.000 merkartikelen uit onder meer de categorieën Sensor systemen, Procestechniek, Besturings- en aandrijftechniek … Alle producten zijn reeds verkrijgbaar bij een minimale afnamehoeveelheid.

Nu biedt Automation24 ook transmitters en sensoren van Endress+Hauser voor druk- en temperatuurmeting op het gebied van procestechnologie aan. Daarnaast zijn er diverse opties voor het meten van vulniveaus, niveauschakelaars voor bulkmaterialen en vloeistoffen evenals magnetisch-inductieve debietmeters.

Toegang tot de wereld van de procestechnologie
Voor Automation24 vormt het nieuwe assortiment procesinstrumentatie van Endress+Hauser de toegang tot de wereld van de procestechnologie. Andere leveranciers en productcategorieën zullen volgen.

“Tot nu toe hebben we ons alleen gericht op fabrieksautomatisering. Maar omdat veel van onze bestaande en potentiële nieuwe klanten fabrieks- en procesautomatisering nodig hebben, kunnen we, door ons assortiment uit te breiden, gerichter op hun behoeften inspelen”, zegt Thorsten Schulze, algemeen directeur verantwoordelijk voor assortimentsbeheer.

"Daarom bieden we, behalve artikelen op voorraad, ook de mogelijkheid om individueel geconfigureerde en op specifieke bedrijfsomstandigheden gerichte oplossingen te creëren."

Voedingsindustrie
Op automation24.be kunnen geïnteresseerden uit de productie-industrie onder de categorie ‘Procesinstrumentatie’ producten, specifiek voor de voedingsindustrie, terugvinden. Bij industriële voedselproductie gaat het om constante productkwaliteit, naleving van hygiënevoorschriften, hoge beschikbaarheid van installaties en efficiëntie.

Een soepel productieproces kan alleen door middel van hoogwaardige automatiseringstechnologie. Het portfolio van Automation24 bevat een selectie hoogwaardige producten van onder meer Endress+Hauser bestemd voor de voedselproductie. Zo kan men, bijvoorbeeld, om de relatieve druk te meten, de beproefde overdruktransmitters van Endress+Hauser met een temperatuurbereik van -1 tot 400 bar gebruiken.

Deze worden aangewend in hygiënische toepassingen onder zware omstandigheden, zoals gassen, dampen, vloeistoffen of stof. Automation24 heeft ook producten voor secundaire processen in voedselverwerking, zoals luchtdruksensoren voor persluchtbewaking en trillingssensoren voor trillingsbewaking van pompen.

www.automation24.be