Katoen Natie sluit wereldwijd exclusief akkoord met dataspecialist Twintag

Dank zij dit akkoord gaat Katoen Natie Groep, dat eveneens tot het kapitaal toetrad, wereldwijd de Twintag technologie inzetten bij klanten en hierbij exclusiviteit verwerft voor logistieke toepassingen in de chemie en petrochemie.

Trefwoorden: #data, #Katoen Natie, #logistiek, #Twintag

Lees verder

Techniek

( Foto: Twintag )

ENGINEERINGNET.BE - Alexander Carpentier (foto), CEO van Twintag: “Een partner zoals Katoen Natie brengt in één klap een reeks potentiële klanten aan, alsook een geroutineerd kanaal om ze te bedienen. Als dan bovendien ook fondsen beschikbaar komen om de organisatie te kunnen schalen, dan is dit voor ons ideaal om te groeien.”

Katoen Natie treedt inderdaad toe tot het kapitaal en de Raad van Bestuur en verwerft een aanzienlijk minderheidsbelang in een kapitaalverhoging van total 3,5 miljoen euro waarin ook stichters en bestaande aandeelhouders participeren.

Met deze transactie investeert het mee in de uitrol van de logistieke waardepropositie van Twintag. In tegenstelling tot de grote projecten en zware migraties bij traditionele logistieke software-implementaties, legt deze lichtgewicht benadering nieuwe digitale functionaliteit bovenop bestaande processen, zonder deze te verstoren.

Hierdoor kunnen digitale toepassingen zoals traceerbaarheid of recycleerbaarheid van goederen efficiënter geïmplementeerd en vermarkt worden. Additionele subsidies die Twintag hiervoor ophaalde bij VLAIO benadrukken het potentieel.