Engie en EnergyVille onderzoeken technologieën voor snellere energietransitie

Engie ondertekent een driejarige overeenkomst met energie-expertisecentrum EnergyVille. Doel van de samenwerking is het identificeren, opschalen en uitrollen van concrete oplossingen om de transitie naar een koolstofneutrale toekomst te versnellen.

Trefwoorden: #EnergyVille, #Engie, #transitie

Lees verder

Techniek

( Foto: Engie )

ENGINEERINGNET.BE - Na eerdere succesvolle samenwerkingen rond o.a. zonne-energie, elektrische netten, batterijopslag en residentiële energie­toepassingen ondertekenen Engie en EnergyVille (het energie-expertisecentrum van de KU Leuven, VITO, imec en UHasselt) een nieuwe, driejarige samen­werkings­overeen­komst voor een reeks onderzoeksprojecten naar innovaties voor een snellere transitie richting koolstofneutraliteit.

Experts van Engie Laborelec zullen samen met internationale Engie-onderzoekers en wetenschappers van de KU Leuven, VITO, imec en UHasselt onder andere bestuderen hoe we het energieverbruik van residentiële woningen, gebouwen en de industrie kunnen verminderen, hoe we het elektriciteitsnet kunnen aanpassen in functie van steeds meer hernieuwbare energie, en hoe technieken voor CO2-captatie en groene gassen zoals waterstof een rol gaan spelen in de energie- en warmtevoorziening van de industrie.  

Op de foto: Thierry Saegeman (Country Manager van Engie in België), Olivier Sala (vicevoorzitter van Engie Research & Innovation), Michael Marique (CEO van Engie Laborelec) en Jan Mertens (Chief Science Officer van Engie Research & Innovation). Voor EnergyVille tekenen Paul Van Dun (KU Leuven), Dirk Fransaer (VITO), Luc Van den hove (imec) en Bernard Vanheusden (UHasselt).