BEMAS Innovation Awards 2022 gewonnen door Grizit en Geysen

Tijdens de beurs Maintenance 2022 reikte BEMAS voor de elfde keer de Digital Innovation Award uit. Grizit mocht deze award mee naar huis nemen voor hun Smart Greasing Solution en Geysen won de Maintenance Innovation Award met hun Clean Conveyor Belt.

Trefwoorden: #award, #BEMAS, #innovatie

Lees verder

nieuws

( Foto: BEMAS )

ENGINEERINGNET.BE - 24 bedrijven met een stand op easyFairs Maintenance 2022 stuurden een dossier in voor deelname aan de BEMAS Innovation Awards. Deze kandidaten werden door een vakjury beoordeeld op een reeks factoren om het innovatiegehalte en de concrete toepasbaarheid te evalueren. Dit leverde 2 categorieën en 3 finalisten per categorie op.

De smart greasing solution van Grizit werd door de jury als winnaar gekroond. Zij tonen een laagdrempelige en makkelijk toepasbare innovatie, die een perfect voorbeeld is van Industry 5.0. Ze digitaliseren dus om de mens te ondersteunen om smering beter uit te voeren. Dat geeft een enorme impact op sustainability en circulariteit.

De twee runners-up waren:

  1. AMprover 5 tool van Mainnovation kan de reliability engineer de juiste ondersteuning geven om tot het correcte onderhoudsprogramma te komen op een gefundeerde wijze. De tool laat toe om onderhoudsbeslissingen en risico’s te vertalen naar financiële waarde.
  2. iQunet is een jonge Vlaamse onderneming die al eerder een Innovation Award heeft gewonnen. Nu presenteren ze opnieuw een mooie aanvulling in hun productaanbod, dat toelaat om zowat elke sensor die op de markt is te integreren in hun open-source-monitoringsysteem. Hun draadloze communicatiesysteem werkt onberispelijk, daar ligt hun kracht.

De Clean Conveyor Belt van Geysen kwam dan weer als winnaar uit de bus voor de Innovation Award. De jury vond dat deze innovatie veel toegevoegde waarde heeft in een breed veld. Deze conveyor belt kan de Total Cost of Ownership optimaliseren door het beperken van productverliezen, optimaliseren van de uptime, vergroten van de veiligheid… En dat alles met een interessante ROI.

Hier waren de twee runners-up:

  1. Damaco brengt veel toekomstgerichte mogelijkheden met hun B-Rad-S-tussenstuk. Prestaties en instellingen worden digitaal opgevolgd en gerapporteerd. Het is ook perfect uitbreidbaar naar andere toepassingen.
  2. Qlayers brengt vooral innovatieve aanbreng-technologie van coating met minder variatie en met een positieve bijdrage op gezondheid en milieu. Ze innoveren om de juiste redenen: efficiëntie, arbeidsveiligheid en milieu. Vooral interessant is dat ze heel wat zaken combineren in 1 innovatie en ook aan het human-centric-aspect denken.