• 19/04/2012

Alain Sohet nieuwe Country Manager Belux bij EMC

Alain Sohet (52) neemt vanaf 7 mei de functie van Country Manager Belux op bij EMC, gekend om zijn informatie-infrastructuur oplossingen.

Trefwoorden: #Alain Sohet, #EMC, #informatie oplossingen

Lees verder

personalia

( Foto: EMC )

ENGINEERINGNET.BE -- Hij vervangt hiermee Geert Van Peteghem, die begin februari door EMC benoemd werd tot Director Global Services voor Noord-Europa.

In 1982 startte Sohet zijn carrière als Customer Engineer bij Hewlett-Packard, om er vervolgens 27 jaar van zijn professionele carrière door te brengen.

Hij bekleedde er onder andere de functies van Support District Manager, Global Support Account Manager, European Global Support Manager, Outsourcing Manager Noord-Europa, Services Country Manager Belux, om vanaf 2005 tot 2009 de rol van Managing Director Belux en Technology Solution Group Country Manager op zich te nemen.

In deze laatste functie breidt hij de storage, server, software en services activiteiten van HP succesvol verder uit.

Vervolgends neemt hij eind 2010 bij de Amerikaanse IT-distributeur Insight Technology Solutions de functie van Belux Country Manager op zich.

Samen met een bekwame ploeg ‘software licensing’ experten, versterkt hij hun positie van grootste Microsoft LAR (Large Account Reseller) en groeit het bedrijf fors.

Als Country Manager Belux wordt Alain Sohet nu verantwoordelijk voor de verdere groei van EMC Belux.

Alain Sohet behaalde een diploma Industrieel Ingenieur aan het ECAM en houdt van voetbal, golf, wijn en fietsen. Hij is lid van Agoria ICT en de Golf Club La Tournette.

Alain Sohet, Country Manager Belux bij EMC: “Ik geloof sterk in een succesvolle toekomst voor EMC in de Belux. Dankzij onze innovatieve technologieën ondersteunen wij onze klanten en partners in het beheren en analyseren van een steeds groeiende informatiestroom."

"Zowel onze oplossingen als onze expertise helpen onze klanten optimaal bij de transitie van hun informatie-infrastructuur. EMC bevindt zich immers midden op het kruispunt waar ‘Big Data, ‘Cloud’ en ‘Security’ samenkomen. Ik voel me enorm gemotiveerd om, in nauwe samenwerking met mijn team en partners, verder te bouwen aan het succes van EMC Belux."


(GL)