• 19/04/2012
  • |     BB

Alvast 21 Belgische bedrijven op Olympische Spelen

Op minder dan 100 dagen voor de start van de Olympische Spelen in Londen staat vast dat al zeker 21 Belgische bedrijven bij de organisatie betrokken zijn.

Trefwoorden: #agoria, #BOIC, #BSTC, #Olympisch

Lees verder

Nieuws

( Foto: London2012 )

ENGINEERINGNET.BE -- Die contracten zijn goed voor investeringen ter waarde van ongeveer 280 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van de Belgian SportsTechnology Club (BSTC), een initiatief van Agoria en het BOIC.

Volgens technologiefederatie zijn bovendien nog een vijftal andere Belgische bedrijven in de running voor de laatste aanbestedingscontracten van het organisatiecomité.

Peter Demuynck, directeur International Business van Agoria en de BSTC: “De Belgische bedrijven hebben verkozen om samen naar de organisatoren van de OS te stappen, eerder dan elk apart hun dossiers proberen te verkopen, en met succes.”

Bedrijven die contracten binnenhaalden zijn gespecialiseerd in toegangscontrole, verlichting, hospitality, grasmatten, luchtbeelden, LED-schermen, ticketing, ….

Naast deze bedrijven zullen wellicht nog een aantal andere bedrijven toeleveren aan het ‘Belgian House’ dat gebruikt zal worden als uitvalsbasis voor de Belgische Olympische familie in Londen.

Via de Belgian Sports Technology Club gaat het om volgende ondernemingen: Alfacam, Barco, Betafence, DEME, Desso, DZine, EVS, Lancer Europe, Monks/Picanol, Newtec, Outside Broadcast, Philips Lightning, Schréder, Stageco, Suseia, Thema, Traficon, Vandersanden Brickworks, Veldeman, Vergokan en Videohouse.


ACHTERGROND
De Belgian SportsTechnology Club, die in 2005 opgericht werd door Agoria en het BOIC, groepeert 65 Belgische bedrijven met technologie in de sportsector. Demuynck: “De focus van de BSTC ligt in het buitenland waar we lobbyen voor contracten bij Olympische Spelen, EK en WK voetbal.