EU-project 'Smart Circular Bridge' onderzoekt bouw met biocomposietmateriaal

In het door de TU/e geleide EU-project worden drie stadsbruggen gebouwd met een biocomposietmateriaal dat bestaat uit vlas en een speciale biohars. Dit materiaal is licht en zeer stabiel, met eigenschappen vergelijkbaar met aluminium of licht staal.

Trefwoorden: #biocomposiet, #biohars, #Eindhoven, #hergebruik, #universiteit, #vlas

Lees verder

research

( Foto: Smart Circular Bridge )

ENGINEERINGNET.BE - Rijk Blok van de faculteit Built Environment van de TU/e: “Biocomposieten bieden een enorm potentieel voor een bio-based circulaire economie, vooral omdat vlas, in tegenstelling tot bijvoorbeeld hout, een snelgroeiende plant is. Ze bieden ook een geweldige kans voor de bouwsector, die een enorme CO2-voetafdruk heeft en een enorm verbruik van grondstoffen.”

Blok leidt het EU-project 'Smart Circular Bridge' en in het kader van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2022 in Almere wordt een voetgangersbrug gepresenteerd met een lengt van 15 meter lang en die gemakkelijk het gewicht van 275 mensen tegelijk kan dragen.

Patrick Teuffel van de TU Eindhoven, de lead partner in het internationale Smart Circular Bridge consortium: “De bouw van deze brug stemt ons optimistisch: we verwachten in de toekomst bruggen te kunnen bouwen met aanzienlijk grotere overspanningen en hogere belastingen.”

Naast de 100% natuurlijke vlasvezels, zal ook de hars die gebruikt wordt om de vezels bij elkaar te houden zoveel mogelijk afkomstig zijn van niet-fossiele bronnen. Het aandeel biohars in de totale hoeveelheid gebruikte hars is 25% voor deze eerste brug, maar het zal oplopen tot 60% of meer voor de vervolgbruggen. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van afvalproducten van de biodieselproductie en gerecyclede PET-flessen.

Het onderzoek naar biocomposieten is volop aan de gang en kan worden ondersteund door de reactie van de materialen in de brug real time te volgen. Om dit te bereiken, leveren bijna 100 sensoren in de brug informatie over het gedrag van het materiaal tijdens het dagelijks gebruik.

Met de circulaire economie in het achterhoofd onderzoeken de medewerkers van het project eveneens wat de beste manieren zijn voor het afvoeren van de brugmaterialen, als deze na vele tientallen jaren gebruik het einde van hun levensduur hebben bereikt.

 

De leidende partner in het project ‘Smart Circular Bridge’ is de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Andere partners in het project zijn het Centre of Expertise Biobased Economy (NL), KU Leuven (BE), Universität Stuttgart (GER), Vrije Universiteit Brussel (BE), 24SEA (BE), Com&Sens (BE), FiberCore Europe (NL), FibR (GER), Lineo - groupe NatUp fibres (FR), Proesler Kommunikation (GER), Van Hattum en Blankevoort (NL), gemeente Almere (NL), gemeente Bergen Op Zoom (NL), en Stadt Ulm (DE). Belangrijkste leveranciers voor het project zijn Polynt en Nouryon.

Het totale budget voor het onderzoek, de ontwikkeling en de bouw van de drie bruggen bedraagt 6,86 miljoen euro, waarvan 3,93 miljoen euro EU-financiering van Interreg Noordwest-Europa. De tijdpad voor het project is 2019 - 2023.