Strategisch partnerschap tussen Umicore en ACC

Umicore en Automotive Cells Company (ACC) hebben een strategisch lange termijn bevoorradingsakkoord ondertekend voor kathodematerialen voor elektrische voertuigen (EV) in Europa.

Trefwoorden: #Automotive Cells Company, #batterij, #kathode, #Umicore

Lees verder

Techniek

( Foto: Umicore )

ENGINEERINGNET.BE - Umicore zal de toekomstige grootschalige Europese batterijfabrieken van ACC bevoorraden met kathodematerialen met een hoog nikkel gehalte van de volgende generatie, vanuit haar nieuwe Poolse productiefabriek in Nysa.

De langetermijnovereenkomst zal starten met een jaarlijkse afnameverbintenis van 13 GWh, voor een groot platform van een Europese autofabrikant en waarvoor de eerste commerciële volumes begin 2024 worden verwacht.

Beiden delen de ambitie om dit partnerschap verder te ontwikkelen met het potentieel om de jaarlijks geleverde volumes te laten groeien tot ten minste 46 GWh tegen 2030, wat neerkomt op het aandrijven van ten minste 500.000 EV’s per jaar.

De samenwerking ondersteunt ACC’s groei- en duurzaamheidsambities door ACC gegarandeerde toegang te verlenen tot essentiële, hoog-performante en ethisch verantwoorde batterijmaterialen voor het opvoeren van haar Europese celproductie.

Umicore zal op haar beurt verzekerd zijn van een aanzienlijke vraag voor haar kathodematerialen en zal haar blootstelling aan belangrijke en verscheidene spelers in de EV-waardeketen verder diversifiëren.

Automotive Cells Company (ACC - een gemeenschappelijke onderneming van Stellantis, Mercedes-Benz en TotalEnergies - samen met haar dochteronderneming Saft)