BEH2YDRO lanceert 100 % waterstofmotoren voor industriële toepassingen

Tijdens de World Hydrogen Summit worden deze waterstofmotoren gelanceerd. Deze innovatieve, zero emissie-motoren zijn gebruiksklaar en laten de sector toe om verder in te zetten op een 100% duurzame en milieuvriendelijke ontwikkeling.

Trefwoorden: #CMB.Tech, #motoren, #waterstof

Lees verder

Techniek

( Foto: CMB.Tech )

ENGINEERINGNET.BE - Na de succesvolle lancering van de dual-fuel motoren in september 2020, lanceert BEH2YDRO, een joint venture tussen ABC en CMB.Tech, nu 100 % waterstofmotoren.

Met een werking op 85% waterstofgas en 15% conventionele brandstof maken ze de eigenaar of gebruiker minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en wordt de CO2-uitstoot met liefst 85% gereduceerd. Tevens kunnen ze flexibel worden gebruikt wanneer waterstof (tijdelijk) niet beschikbaar is.

Deze waterstofmotoren leveren 100% propere energie en stoten geen schadelijke emissies uit zoals koolstof (CO2), stikstof (NOx), zwaveloxides (SOx) of roetdeeltjes. Daarnaast hebben ze een lange levensduur dankzij een geoptimaliseerd lucht-/gasmengsel waardoor componenten minder snel opwarmen.

Het 100% waterstofmotorengamma werd ontwikkeld voor industriële toepassingen en heeft een vermogensbereik van 1 MW tot 2.6 MW. Deze waterstofmotoren zijn beschikbaar in 6- en 8-cilinder lijnmotoren en 12- en 16-cilinder V-motoren.

Ze vormen als hoofdaandrijving of in combinatie met een alternator, een betrouwbare bron van energie voor schepen, boorplatformen of andere maritieme toepassingen. En ze zijn ook uiterst geschikt voor de aandrijving van locomotieven.