• 23/04/2012
  • |     BB

Leuvense ingenieursstudenten bouwen kleine Formule 1-wagen

16 masterstudenten Industriële Wetenschappen van Groep T in Leuven zijn dit jaar begonnen aan de bouw van een kleine Formule 1 wagen, de Areion.

Trefwoorden: #Areion, #Formula Student Competition, #GROEP T

Lees verder

Techniek

( Foto: Group T )

ENGINEERINGNET.BE -- Met de Areion willen de studenten deze zomer deelnemen aan drie wedstrijden van de Formula Student Competition.

In deze hoogstaande internationale competitie nemen ingenieursstudenten het met hun zelfgebouwde racewagens tegen elkaar op in verschillende disciplines zoals autocross, remtest, design, enz.

De studenten van Groep T zijn trouwens niet de enige Belgische deelnemers. Lessius Hogeschool en Kdg Hogeschool zijn ook met de ontwikkeling van een Formula Student wagen bezig. Het belooft dus een spannende strijd te worden.

Formula Group T wil van Areion alvast een pronkstuk maken dat zich zal onderscheiden van alle andere racewagens door de toepassing van innovatieve technologieën in de constructie van de wagen.

De racewagen moet zo een platform worden voor bedrijven om hun nieuwe technologiën te tonen aan het publiek en aan de andere kant kunnen de studenten met dit project ook veel ervaring opdoen.

Het koetswerk wordt bijvoorbeeld gemaakt door een ‘3D printer’ en kan dus volledig op maat ontworpen worden.

Ook de racestoel is een vernuftig ontwerp; die wordt vervaardigd uit een nieuw soort biocomposiet en displayt zo de resultaten van een onderzoek waar meer dan 30 verschillende universiteiten en bedrijven aan meewerken.