Voedingsindustrie omarmt ook duaal leren

Schoolgangers een voorsmaakje geven van het bedrijfsleven: dat is waar duaal leren om draait. Colac, een kmo die dessertsauzen en fruitbereidingen maakt, is een big believer van het traject en stelt 2 STEM-studenten te werk.

Trefwoorden: #duaal leren, #voeding

Lees verder

Opleiding

( Foto: Colac )

ENGINEERINGNET.BE - Belgische voedingsfabrieken evolueren steeds vaker naar hightech omgevingen. Net daarom zijn ze hard op zoek naar STEM talent.

Met het duaal leren traject kunnen leerlingen Mohammad en Hashim hun theorie toepassen op de werkvloer bij Colac. Ze werken afwisselend twee of drie dagen in de week en worden gekoppeld aan een mentor. Operations Manager Nicolas reikt de jongeren alle kennis en vaardigheden aan om de job professioneel uit te voeren.

Geert Vermeersch, medezaakvoerder van Colac: “Duaal leren brengt heel wat voordelen met zich mee voor de leerlingen. Enerzijds doen ze relevante werkervaring op en ontwikkelen ze onder begeleiding van een vak-expert ook vaardigheden, kennis en een arbeidsattitude. Anderzijds is de leerling op de hoogte van de laatste nieuwe tools en technologieën binnen de sector.”