Gimv investeert in ontwikkelaar van elektronische- en mechatronische producten

De Europese investeringsmaatschappij verwerft een meerderheidsbelang in het Nederlandse Variass, een partner van internationale OEM klanten voor de ontwikkeling en productie van elektronische en mechatronische systemen.

Trefwoorden: #elektronica, #Gimv, #investering, #mechatronica, #Variass

Lees verder

Nieuws

( Foto: Variass )

ENGINEERINGNET.BE - Variass werd in 1989 opgericht en sindsdien onder leiding van Henk Smid ontwikkeld tot een toonaangevende leverancier van technisch hoogwaardige elektronica-oplossingen.

Het bedrijf richt zich op het “high-mix, low-volume, high-complexity” segment en ontzorgt klanten op het gebied van productontwikkeling, industrialisatie, (serie)productie, logistiek en lifecycle management.

Hun toegevoegde waarde uit zich in specifieke technologische kennis, uitgebreide productie- en compliance capaciteiten en een hoge mate van betrouwbaarheid, kwaliteit en flexibiliteit.

Hierdoor is het bedrijf een sterke partner geworden voor een veertigtal OEM klanten in medische en industriële sectoren en defensie & security.

Het bedrijf heeft ongeveer 140 medewerkers en realiseert een omzet van ongeveer 45 miljoen euro.

Met de ondersteuning van Gimv en een wederzijds strategisch-operationele samenwerking met Applied Micro Electronics (AME), wil Variass een substantiële groeiversnelling realiseren en de toegevoegde waarde voor klanten verder vergroten.