UAntwerpen treedt toe tot Siemens Industry Academy

Volgend academiejaar werken deelnemende studenten mee aan zo’n 50 innovatieprojecten. Om het groeiend aantal studenten goed op te vangen, werkte Siemens een online supportplatform uit.

Trefwoorden: #academy, #industrie, #Siemens, #UAntwerpen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE - De Siemens Industry Academy, een samenwerking die Vlaamse ingenieursstudenten en industriële spelers verbindt, blaast dit jaar vier kaarsjes uit.

Het netwerk telt nu ruim vijftig professionele partners uit alle industriële vakdomeinen, die via samenwerkingen met KU Leuven, UHasselt en UGent en met behulp van de meest recente Siemens-technologieën, aansluiting vinden tot aanstormend ingenieurstalent.

Nu komt daar UAntwerpen bij. “Dit maakt dat volgend academiejaar meer dan 90% van alle Vlaamse studenten in industriële wetenschappen toegang hebben tot de Siemens Industry Academy”, aldus Thierry Van Eeckhout, Vice President Sales van Siemens Digital Industries.  

“Hoewel momenteel enkel Vlaamse universiteiten partner zijn, werken ook veel internationale studenten uit deze instellingen aan projecten in het kader van de Academy. Voor de toekomst lopen er gesprekken met andere onderwijsinstellingen, ook over de taalgrens. En we kijken naar de integratie van meer IT-georiënteerde opleidingen. Zo willen we onze scope verbreden.”

Tom Breugelmans, decaan van de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen aan UAntwerpen: “Met de samenwerking met Siemens en andere bedrijven uit de industrie willen we vanuit onze faculteit een brug bouwen tussen de snel evoluerende technologische arbeidsmarkt en de jonge talenten die wij in onze opleidingen vormen tot de ingenieurs van morgen.”

Om het groeiend aantal studenten te kunnen opvangen, werkte Siemens een online supportplatform uit. Van Eeckhout: “Hierop wordt alle nodige informatie over projecten, partners en technologieën gecentraliseerd. Alle vragen van studenten uit het verleden bundelden we met concrete antwoorden in een overzichtelijke FAQ-pagina."

Ook werkt Siemens aan een verbreding van de technologieën die de Siemens Industry Academy behandelt. “We gaan steeds op zoek naar innovaties voor de studenten om te verkennen. Belangrijk is wel dat we vanuit onze expertise ondersteuning kunnen bieden."

"Ook verdieping van kennis is cruciaal. Dit jaar gaan studenten voor het eerst werken met en rond een AI-applicatie voor kwaliteitscontrole. Zo maken we studenten klaar voor de markt en zijn ze op de hoogte van nieuwe trends en technologieën.”

Tijdens Indumation, een vakbeurs voor fabrieks-, proces- en infrastructuurautomatisering, organiseert Siemens dit jaar het Accelerate The Future event. Voor het eerst komen alle partners van de Academy hier samen om ervaringen te delen.

Bezoekers kunnen tijdens het event het traject van de Siemens Industry Academy tot dusver ontdekken, en zien welke mogelijkheden de industrie van de toekomst biedt.