Gimv investeert verder in industriële automatisering

De Europese investeringsmaatschappij verwerft een meerderheidsbelang in Variotech, Duitse leverancier van aangepaste werkstukdragers voor geautomatiseerde productieprocessen.

Trefwoorden: #automatisering, #Gimv, #investering, #robot, #Variotech

Lees verder

Nieuws

( Foto: Variotech )

ENGINEERINGNET.BE - Variotech, opgericht in 1998 en met hoofdkantoor in het Duitse Nordhorn Nedersaksen, heeft zich in de afgelopen jaren met succes ontwikkeld tot een specialist in automatiseringstechniek.

Hun producten zijn niet enkel van belang voor het transport binnen een fabriek of tussen locaties, maar ondersteunen ook de geautomatiseerde handling in het kader van geoptimaliseerde productieprocessen, met name door individuele geometrieën.

Delicate werkstukken, zoals printplaten of elektrische sensoren, kunnen veilig worden opgeslagen, getransporteerd en nauwkeurig gepositioneerd. Hoge pakkingsdichtheid, stabiliteit, torsiestijfheid en elektrostatische ontlading zijn doorslaggevende kenmerken en productvoordelen.

Het bedrijf kenmerkt zich door een hoog niveau van innovatie, flexibiliteit en verticale integratie. Bij de productontwikkeling werken de experts nauw samen met de klanten om een optimale integratie tussen werkstuk, drager en robotica te bereiken.

Variotech levert aan klanten uit een breed scala van industrieën, van de automobielindustrie tot elektronica, halfgeleidertechnologie, medische technologie, huishoudelijke technologie en consumentengoederen.

Naast verdere groei op de Europese thuismarkt is expansie in Noord-Amerika, met de recent opgerichte dochtermaatschappij in Indianapolis, alvast in het vizier van de onderneming.