Vlaanderen eventueel strategische partner in uitrol Hyperloop netwerk

Dit zijn de conclusies van VIL, aangesteld als Hyperloop manager door de Vlaamse regering. De interesse naar de belangrijke technologische troeven hiervoor in Vlaanderen is groot en vertaalt zich in meer dan 30 ontmoetingen met het oog op samenwerking.

Trefwoorden: #hyperloop, #VIL, #Vlaanderen

Lees verder

Nieuws

( Foto: VIL )

ENGINEERINGNET.BE - Hyperloop is een nieuwe transportmodus om goederen en reizigers te transporteren.

De infrastructuur bestaat in essentie uit buizen die zowel boven, waar het kan, als ondergronds, waar het moet, worden aangelegd en verbonden zijn in een netwerk. In dit buizennetwerk worden Europese internationale luchthavens, en waar van toepassing steden, met elkaar verbonden.

Zogenaamde ‘pods’ worden door de buizen in een vacuüm en aan hoge snelheid (tot 1.000 km/u) tussen de verschillende connecties in het netwerk verplaatst. De eerste Hyperloop toepassingen zullen voor vracht zijn. Vracht is immers de ideale omgeving om zijn betrouwbaarheid, veiligheid en efficiëntie te bewijzen en de ontwikkelde technologie sneller te valoriseren.

VIL legde contact met alle Hyperloop ontwikkelaars wereldwijd en zo de fundamenten voor Vlaamse bedrijven en onderzoeksinstellingen om met hun expertise effectief bij te dragen aan een volwassen Hyperloop ecosysteem dat het transportparadigma drastisch zal veranderen.

De wereldwijde Hyperloop pioniers (Hardt Hyperloop - Nederland, Nevomo - Polen, Swisspod - Zwitserland, Transpod - Canada en Zeleros - Spanje) tekenden allen present op de door VIL georganiseerde matchmaking met Vlaamse knowhow aanbieders.

Mark Andries, administrateur-generaal VLAIO: “Dit event vormt de basis voor verdere ontwikkeling van het Hyperloop ecosysteem in Vlaanderen en moet de Vlaamse innovators toelaten hun expertise ook op globaal vlak te valoriseren. Het moet Vlaanderen toelaten deel te nemen aan discussies op Europees niveau over standaardisering en potentiële uitbouw van een grensoverschrijdend hyperloopnetwerk.”