Matics Analytics voor industrie nu ook beschikbaar in de Benelux

Onlangs heeft het Israëlische bedrijf Matics een overeenkomst getekend met CimPro voor de distributie van het Matics Analytics-platform in de Benelux. Met deze technologie krijgen bedrijven realtime inzicht in hun productieprocessen.

Trefwoorden: #CimPro, #digitalisering, #Matics Analytics, #proces

Lees verder

Productnieuws

( Foto: CimPro )

ENGINEERINGNET.BE - West-Europese bedrijven staan voor nieuwe uitdagingen. Zeker gezien de toenemende concurrentie van lageloonlanden, dienen zij tegenwoordig met bestaande productiemiddelen sneller, goedkoper en duurzamer te produceren, en dat vaak in kleine batches.

Digitalisatie en procesverbetering bieden uitkomst. Hiermee kan men met bestaande machines een (kwalitatief) hogere output realiseren, terwijl tegelijkertijd de uptime toeneemt en afval en energieverbruik afnemen.

In realtime data delven
Het nadeel is echter dat men met deze traditionele oplossingen vaak doorlooptijden van zes tot twaalf maanden heeft voordat men concrete resultaten ervaart. Dit in tegenstelling tot Matics voor de industrie, waarmee men in realtime data op kan halen uit de productie om zo direct rendementsverbeteringen te realiseren. Dankzij het Analytics-platform krijgt het management bovendien meteen inzicht in de rendabiliteit van productielijnen.

Zo worden OEE-parameters meteen gepresenteerd op zowel smartphones, tablets en tv-schermen op de productievloer als in de cloud. Bij ongeplande storingen kunnen operators meteen de storingsoorzaak ingeven op een tablet. Lijnverantwoordelijken daarentegen krijgen meteen inzicht in de belangrijkste bottlenecks en kunnen processen bijsturen. Bovendien worden alle data gelogd en geanalyseerd in de cloud, en worden dankzij de ingebouwde realtime analysefunctionaliteit afwijkingen meteen gemeld op tablet of smartphone.

Duurzamer en efficiënter produceren
Matics’ COO David Hayat voegt toe: “We zijn verheugd over onze nieuwe samenwerking met CimPro en krijgen met deze sterke lokale partner direct toegang tot de Benelux-markt. Er zitten veel productiebedrijven in de regio en door de inzet van Realtime Operational Intelligence (RtOI) kunnen zij sneller productiviteitswinsten realiseren en tegelijkertijd hun processen duurzamer en energie-efficiënter inrichten en laten verlopen.”

Miguel Mauser, directeur van CimPro, vult aan: “CimPro is al vele jaren erg actief in het implementeren van op maat gemaakte Operational Intelligence-oplossingen voor discrete manufacturing. Het leveren hiervan is echter zeer tijdrovend en ondanks de enorme marktvraag konden we slechts een paar klanten per jaar bedienen. Door gebrek aan personeel, middelen en de verschuiving van de markt naar SaaS, besloten we op zoek te gaan naar een alternatieve oplossing, inclusief een aanpassing van ons businessmodel. Na zorgvuldig marktonderzoek kwamen we uit bij Matics en daar vonden we alles wat we zochten en zelfs meer. Zo hoeven we geen ‘nee meer te verkopen en kunnen we meer opdrachtgevers bedienen met betere en meer geavanceerde oplossingen.”

Meer info: https://www.cimpro.com/oplossingen/industrie/matics

Over Matics:
Matics levert Realtime Operational Intelligence-oplossingen die bestaande processen digitaliseren door data vanuit de fabrieksvloer te integreren met bestaande ERP- en MES-pakketten. Door gebruik te maken van geavanceerde algoritmen krijgen beheerders relevante inzichten die kunnen worden gebruikt om de communicatie te verbeteren, de productie-efficiëntie te optimaliseren en belanghebbenden een nauwkeurig en actueel overzicht te geven van huidige en toekomstige geplande orders. Dat vanaf elk apparaat verbonden met internet. www.matics.live