KU Leuven en VIB starten bouw van Bio-Incubator 5

Biotechnologie heeft de afgelopen jaren een hoge vlucht genomen in Leuven. Om aan de enorme vraag naar aangepaste labo- en kantoorruimte te voldoen, wordt vandaag de symbolische eerste steen gelegd van Bio-Incubator 5.

Trefwoorden: #bio-incubator, #KU Leuven, #onderzoek, #VIB

Lees verder

Nieuws

( Foto: © Proof-of-the-Sum, SVR Architects, Exilab en Riessauw )

ENGINEERINGNET.BE - Bio-Incubator Leuven biedt ruimte en ondersteuning voor startups en gevestigde waarden in de biotechnologische sector.

In Wetenschapspark Arenberg (vlakbij KU Leuven, UZ Leuven, VIB en imec) bieden drie Bio-Incubatorgebouwen nu al onderdak aan een heel aantal biotechbedrijven en aan het Centre for Drug Design and Discovery (CD3), dat de vertaalslag helpt te maken van fundamenteel onderzoek naar nieuwe medicijnen.

Om aan de grote vraag te voldoen, zal in het najaar van 2022 ook Bio-Incubator 4 de deuren openen in Wetenschapspark Arenberg. Zo komt er 4.500 m² labo- en kantoorruimte bij. Bio-Incubator 4 zal zich opnieuw in de eerste plaats richten op bedrijven, maar ook translationeel onderzoek van KU Leuven en VIB zal er een plaats krijgen.

De bouwwerken aan Bio-Incubator 4 zijn nog volop bezig, maar alle vrije ruimte in het gebouw is al gereserveerd. Daarom wordt nu het startschot gegeven voor de bouw van Bio-Incubator 5. Samen zullen Bio-Incubator 4 en 5 de “Arenberg Accelerator” vormen, omdat ze zich expliciet richten op biotechnologiebedrijven die sneller willen groeien.

Bio-Incubator 5 zal 3.300 m² flexibele labo- en kantoorruimte omvatten voor zo’n 160 werknemers. Bovendien kan de komst van nieuwe bedrijven ook indirecte tewerkstelling opleveren.