• 25/04/2012
  • |     BB

Hogeschool Gent neemt deel aan Europees EUEN-proefproject

Internationaal proefproject 'European University Enterprise Network' moet kennisallianties tussen bedrijven en onderwijs stimuleren.

Trefwoorden: #euen, #European University Enterprise Network, #gent, #hogent, #hogeschool, #onderwijs

Lees verder

opleidingen

( Foto: HoGent )

ENGINEERINGNET.BE -- Via het EUEN-project financiert Europa onderwijsinstellingen die een sterke binding hebben met de realiteit van de bedrijfswereld.

Via die weg wil Europa een lans breken voor de zogenaamde ‘entrepreneurial universities’. Dat zijn kennisinstellingen die ondernemerschap promoten.

HoGent is van de partij en heeft speciaal daarvoor het Centrum voor Ondernemen opgericht, dat een brug wil slaan tussen de school en (kandidaat-)ondernemers.

Het doel is de universiteiten en hogescholen aan de bron ondernemender te maken, zodat zij zelf over een basis om samen te werken met de bedrijfswereld.

Het gaat er daarbij niet om studenten vertrouwd te maken met externe bedrijfsstructuren, maar de kennisinstellingen zelf een voedingsbron te laten worden voor ondernemen.

In de praktijk verloopt dat via kennisallianties - ‘Knowledge Alliances’ – tussen bedrijven en academici (studenten, docenten en staf). Het project zal minimaal 200 studenten en 50 bedrijven met elkaar laten samenwerken. De resultaten worden gecommuniceerd naar 10 EU-lidstaten en meer dan 30 onderwijsinstellingen.

Het proefproject wordt geleid door de Coventry University in het Verenigd Koninkrijk.


ACHTERGROND
Coventry University’s partners zijn voor dit project the National Council for Graduate Entre-preneurship (Verenigd Koninkrijk), Europe Business and Innovation Centre Network (België), Turku Yliopisto (Finland), HoGent (België), Hewlett-Packard Limited (Verenigd Koninkrijk), Fachhochschule Münster (Duitsland), Microsoft Worldwide Education Strategy Group, Banco Santander (Spanje/Verenigd Koninkrijk) en Acerta (België).