• 26/04/2012

Tessenderlo Group opent nieuwe CTS-fabriek

Nieuwe CTS-fabriek geopend voor gespecialiseerde automotive compounds in China, door Tessenderlo Group

Trefwoorden: #china, #cts, #tessenderlo group

Lees verder

Nieuws

( Foto: Albert Vasseur )

ENGINEERINGNET.BE -- Op 16 april heeft Tessenderlo Group zijn nieuwe CTS-productie-eenheid in het Chinese Changsu officieel geopend.

CTS, een onderdeel van Tessenderlo Group, heeft dus naast Frankrijk en Polen nu ook een productiesite in China, de grootste automobielmarkt in de wereld, en een die snel blijft groeien.

CTS ontwikkelt en produceert er hoogwaardige thermoplastische elastomeren (tpe’s) en slush molding compounds.

CTS is zeer sterk aanwezig in automobieltoepassingen. Het is wereldwijd de grootste producent van S-tpe voor dichtingen van autobeglazing. Voor airbags is het wereldwijd de derde grootste en in Europa de grootste producent. Voor slush molded bekledingen van zachte dashboards is het nummer 2 wereldwijd.

Albert Vasseur, Directeur Plastics Converting, op de openingsplechtigheid: “We zijn trots op de opening van deze hoogtechnologische productiesite, die onze Aziatische klanten de CTS-kwaliteitsnorm zal leveren die ze verwachten.”

Deze investering past in de strategie van de businessunit Compounds van Tessenderlo Group. Het vergroot hiermee zijn aanwezigheid in de groeiende Aziatische automobielindustrie waar alle grote autoconstructeurs (OEM's) en fabrikanten van auto-onderdelen (TR1/TR2) aanwezig zijn.


(KV)