• 27/04/2012

23-jarige Kestens haalde 1,125 miljoen dollar investeringen op

Nu gaat ook het Beringense ‘Ridley Bikes’ in zee met student-ondernemer Davy Kestens, en internationaal lopen gesprekken met hotelketens en luchtvaartmaatschappijen.

Trefwoorden: #davy kestens, #voka

Lees verder

b2b

ENGINEERINGNET.BE -- Enkele weken geleden haalde de 23-jarige student-ondernemer Davy Kestens uitgebreid het nieuws omdat hij in de Verenigde Staten meer dan een miljoen dollar ophaalde. Ondertussen sloot hij al verschillende contracten, ondermeer met Ridley Bikes.

Jo Libeer, gedelegeerd bestuurder van Voka: “Davy is een topper binnen ons startersnetwerk Bryo. Nauwelijks zeven maanden geleden lanceerde hij TwitSpark, een instrument om gesprekken en vragen via Twitter op te volgen. Met Bryo hebben we hem in die periode de begeleiding en het netwerk kunnen aanreiken dat hem niet alleen richting de VS hielp, maar ook al resulteerde in meerdere contracten, onder andere met Ridley Bikes.”

Een van de mensen die Kestens van nabij begeleidt, is Bryo-directeur Eric Kenis: “Wat we voor Davy doen, staat ter beschikking van elke Bryo-deelnemer. We kijken waar hij of zij nood aan heeft om van hun idee op minder dan drie jaar een levensvatbare onderneming te maken.”

Bij de jonge TwitSpark-ontwikkelaar leverde die aanpak veel sneller resultaat op dan de vooropgestelde drie jaar. Davy Kestens: “Ik heb TwitSpark in september 2011 gelanceerd. In november zat ik al een eerste keer in San Francisco en de voorbije maand haalde ik er voor 1,125 miljoen dollar aan investeringen op.”

“Ondertussen heb ik in Vlaanderen al redelijk wat contracten afgesloten, zoals met Ridley Bikes uit Beringen, en internationaal lopen er gesprekken met hotelketens en luchtvaartmaatschappijen. Het is voor mij nu belangrijk dat ik snel een team klaar heb om aan die vraag te kunnen voldoen.”


(KV) (foto Davy Kestens)

ACHTERGROND
Bryo staat voor Bright and Young. Het is een traject met maandelijkse bijeenkomsten en individuele begeleiding dat de deelnemers binnen de drie jaar tot een eigen onderneming moet brengen. Daarbij fungeren de deelnemers als klankbord voor elkaar.

Ze worden ook in contact gebracht met toplui uit het Vlaams bedrijfsleven die hun eigen ervaringen met hen delen.

De Bryo-deelnemers kunnen ook beroep doen op de expertise van structurele partners: BNP Paribas Fortis, SD Worx, Microsoft en Deloitte Fiduciaire.

Bryo wordt tevens ondersteund door de Vlaamse overheid in het kader van de Startersinitiatieven Vlaanderen.