DEME haalt nieuw Pools baggercontract binnen

Het baggerbedrijf heeft een omvangrijk contract (waarde tussen 50 en 150 miljoen euro) binnengehaald voor bagger- en landwinningswerken in de haven van het Poolse Gdańsk. Dat is hun tweede grote baggercontract.

Trefwoorden: #bagger, #contract, #DEME, #haven

Lees verder

Techniek

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - Het nieuwe contract werd ondertekend met DCT Gdańsk, de uitbater van de grootste containerterminal aan de Baltische Zee en eigendom van PSA International, het Poolse Ontwikkelingsfonds en het IFM Global Infrastructure Fund.

De nieuwe containerterminal in Gdańsk omvat een diepwaterkade van 717 meter lang en 17,5 meter diep en een havengebied van 36,5 hectare. DEME (in consortium met de Poolse bouwgroep Budimex) zal de bagger- en landwinningswerken leiden om het 36 hectare grote platform te creëren dat de basis zal vormen van de nieuwe terminal. ​

De bagger- en landwinningswerken zullen in september 2022 van start gaan en begin 2023 gevolgd worden door de bouw van de noordelijke en zuidelijke kaaimuren en de belangrijkste aanlegplaats.

De commerciële opening is gepland voor 2024 en de volledige voltooiing van de terminal is gepland voor het tweede kwartaal van 2025.