Logistiek gebruikt steeds meer slimme gebruiksvriendelijke camerasystemen

In het project ‘Smart Vision’, dat vandaag van start ging, wil VIL Vlaamse bedrijven met logistieke operaties praktische ervaring laten opdoen met de nieuwste generatie vision technologie en bijhorende toepassingssoftware.

Trefwoorden: #camera, #logistiek, #smart glass, #VIL, #vision

Lees verder

Nieuws

( Foto: VIL )

ENGINEERINGNET.BE - Smart glasses worden vandaag slechts beperkt ingezet in de logistiek, hoewel de nieuwe generatie opportuniteiten biedt om bepaalde logistieke taken efficiënter en correcter uit te voeren op een zeer gebruiksvriendelijke manier.

Dit project moet de introductie van de nieuwste Smart Vision-technologie versnellen in het Vlaamse logistieke ecosysteem. De nieuwe generatie is performanter, robuuster en goedkoper.

Zo kunnen bedrijvende de productiviteit en kwaliteit van hun logistieke operaties verhogen. De camera’s zijn bovendien inzetbaar voor verschillende logistieke taken zoals o.a. kwaliteitscontrole, tellen, identificatie, locatie, ... van de goederen.

Het project focust zich op toepassingen met zowel vaste - als mobiele camera technologie, optioneel uitgebreid met Augmented Reality (AR) en Artificiële intelligentie (AI) ter ondersteuning van de manuele magazijnprocessen.

Deelnemers: Atlas Copco, Barry Callebaut, bpost, Colruyt Group, Gates Distribution, Globis, Greenyard, Hairco, Iristick, Komono, Pit&Pit, Scania Parts Logistics, Screenit en Vistalink.

Projectpartner: Flanders Make