Antwerpse studente wint Belgische James Dyson Award 2022

Studente Charlotte Blancke van de UAntwerpen vond met haar uitvinding ivvy een oplossing voor risico's met infuustherapie: doserings- en programmeringsfouten of problemen met het aansluiten, afkoppelen, losraken of verstopt raken van slangen..

Trefwoorden: #award, #infuus, #James Dyson

Lees verder

Nieuws

( Foto: James Dyson Award )

ENGINEERINGNET.BE - Ivvy bestaat uit drie producten: een wearable, een infuuspomp en software. Het is een productoplossing die is afgestemd op de behoeften van patiënten en thuisverpleegkundigen in deze nieuwe omgeving.

De infuuspaal wordt in dit geval door een esthetische wearable vervangen, waardoor het product minder confronterend is en beter past in het interieur. De wearable kan op het lichaam of als tas worden gedragen en zorgt voor optimale mobiliteit.

Momenteel is er een gebrek aan feedback over de behandeling en hebben bestaande infuuspompen een complexe interface. Daarom is er een infuuspomp ontworpen met een minimale interface en intuïtief gebruik. De pomp werkt met een lineaire slangenpomp.

Verpleegkundigen kunnen de therapie eenvoudig instellen en patiënten kunnen hun behandeling volgen via de ledstrip, het display en geluidsmeldingen. Door gebruik te maken van het Sigfox-netwerk worden gegevens van de infuuspomp naar de software gestuurd zodat de patiënten opgevolgd kunnen worden door de thuisverpleegkundige.