6 miljoen euro voor innovatief transportmanagementsysteem (TMS)

Qargo, het innovatieve transportmanagementsysteem (TMS), heeft een kapitaalronde van 6 miljoen euro afgerond waarmee het internationaal kan uitbreiden, het sales en customer experience team vergroten en verder automatiseren.

Trefwoorden: #management, #transport, #vrachtwagen

Lees verder

Techniek

( Foto: Qargo )

ENGINEERINGNET.BE - Vrachtwagentransport is de motor van onze economie, maar toch gaat het er in die nochtans zo belangrijke transportsector verbazingwekkend inefficiënt aan toe.

De sector gaat gebukt onder complexe en ondoeltreffende planningen, vaak nog op papier of in Excel, wat leidt tot een gebrek aan optimalisatie en een lage klanttevredenheid.

De oorzaak daarvan ligt bij het ecosysteem van de sector. Kleine, lokale bedrijven rijden tussen grote internationale spelers, en creëren zo een ingewikkeld netwerk van routes, samenwerkingen en contracten, die vaak nog manueel of met verouderde software afgehandeld worden. Dat aanpakken is lastig, waardoor het grootste deel van de sector niet opgewassen is tegen de hedendaagse uitdagingen. 

Om een all-in-one TMS te kunnen bouwen, dat administratie vereenvoudigt dankzij een gebruiksvriendelijk design en automatische workflows, verdiepten Qargo-oprichters Adriaan Coppens en Joeri De Turck zich eerst maandenlang in de pijnpunten van transportbedrijven.

Een jaar lang werkte het team louter aan R&D, voor ze in 2022 de eerste versie van het product lanceerden. Ondertussen werken verschillende Europese transportbedrijven succesvol met de software.

De ultieme missie van het bedrijf is om uitlaatgassen terug te brengen tot een minimum door de efficiëntie van het vrachtwagenverkeer grondig te verhogen, en zo een directe impact hebben op het milieu.