46% van de werkgevers plant uitbreiding personeelsbestand tegen eind december

Volgens de onblangs gepubliceerde ManpowerGroup Barometer voor de tewerkstellingsvooruitzichten zou de activiteit op de arbeidsmarkt in het vierde kwartaal van 2022 groot moeten blijven. Voor de enquête werden eind juli 512 werkgevers bevraagd.

Trefwoorden: #barometer, #ManpowerGroup, #vacature, #werving

Lees verder

HR

( Foto: ManpowerGroup )

ENGINEERINGNET.BE - 46% van de ondervraagden is van plan hun personeelsbestand in de loop van de komende drie maanden uit te breiden, terwijl 13% van plan is personeel te laten afvloeien. 39% van de bevraagde werkgevers verwacht geen verandering.

Na correctie van de seizoenvariaties bereikt de Nettotewerkstellingsprognose de zeer gunstige waarde van +33%. Dat is een stijging van 8 punten ten opzichte van het vorige kwartaal en van 3 punten in vergelijking met het 4e kwartaal van 2021.

Sebastien Delfosse, Managing Director van ManpowerGroup BeLux: "In een steeds onzekerder economisch klimaat dat gekenmerkt wordt door geopolitieke spanningen, verhoogde kostendruk en stijgende inflatie, toont onze enquête aan dat de Belgische werkgevers veerkrachtig zijn door op het vlak van tewerkstelling op koers te blijven,"

De werkgevers in de drie gewesten van het land melden positieve wervingsintenties: zeer optimistisch in Brussel (+41%) en Wallonië (+35%) en voorzichtiger in Vlaanderen (+22%).