• 02/05/2012

Olaer Group overgenomen door Parker

Het Amerikaanse Parker Hannifin heeft een overeenkomst getekend om de Engelse Olaer Group over te nemen.

Trefwoorden: #Olaer, #overname, #Parker Hannifin

Lees verder

b2b

( Foto: Olaer )

ENGINEERINGNET -- Olaer is fabrikant van een breed scala van hydraulische accumulator- en koeling-technologieën voor de energie-, mobiele en industriële markten.

De overname is nog afhankelijk van wettelijke goedkeuringen en de gebruikelijke voorwaarden. Details over de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Olaer heeft een jaaromzet van ongeveer 150 miljoen euro en heeft 550 medewerkers. Het bedrijf heeft productie- en verkoopvestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zweden en China en verkoopkantoren in nog eens veertien landen, waaronder in Prinsenbeek.

Na afronding van de transactie zal Olaer worden geïntegreerd in Parker's Hydraulics Group als onderdeel van het segment Industrie.

De overname betekent dat het zijn positie versterkt in belangrijke groeimarkten, zowel geografisch als qua eindgebruikers.

Olaer heeft een sterke positie in Europa en een groeiende aanwezigheid in Azië. Belangrijk is dat de groep heeft een gedegen reputatie heeft in groeimarkten als olie en gas, elektriciteit en duurzame energie.

De overname betekent ook een uitbreiding van het productportfolio met de toevoeging van koel- en accumulatortechnologie.

Voor Olaer betekent de overname een waarborg voor een verdere ontwikkeling van het bedrijf.


(GL)