Fluvius start Gents proefproject met elektrische minivan

Netbedrijf Fluvius neemt de allereerste elektrische minivan in gebruik voor aansluitings- en meterwerken in de binnenstad. Die is zeer licht en wendbaar en komt tegemoet aan het groene beleid van Gent. Het wordt de komende maanden uitgebreid getest.

Trefwoorden: #elektrisch, #Fluvius, #Gent, #minivan

Lees verder

Nieuws

( Foto: Fluvius )

ENGINEERINGNET.BE - Bij Fluvius in Gent was er nood aan een alternatief voor de camionettes waarmee de technici aansluitings- en meterwerken uitvoeren bij klanten in de binnenstad.

Dat is een lage emissiezone, waar de stad zoveel mogelijk verkeer weert. Bovendien blokkeren de camionettes het doorgaand verkeer in smalle straatjes, waar zo goed als geen parkeermogelijkheden zijn.

Met deze elektrische minivan komt het netbedrijf tegemoet aan de verzuchtingen van de eigen technici, die met de reguliere camionettes makkelijk vastzitten in het stadscentrum. En het speelt volop in op de milieuwensen van de Stad Gent op vlak van CO2-uitstoot met de keuze voor een elektrisch voertuig.

De technici in Gent testen de minivan nu uitvoerig in de praktijk. Op basis van hun bevindingen, kan er bij een eventuele volgende aankoop worden bijgestuurd en zal bekeken worden of het zo’n elektrische minivan ook in andere steden kan inzetten.