AGP eGlass sluit deal met Heylen voor logistieke site in North Sea Port

AGP eGlass, een producent van hoogtechnologisch glas voor de autoindustrie, huurt in de Ghent Logistic Campus op het bedrijventerrein Rieme-Noord in North Sea Port, 70.000 m² aan magazijnruimte van Heylen Warehouses.

Trefwoorden: #AGP eGlass, #logistiek, #North Sea Port, #warehouse

Lees verder

Nieuws

( Foto: Heylen Warehouses )

ENGINEERINGNET.BE - Heylen Warehouses vierde in april van dit jaar de start van de laatste fase in de bouw van zijn Ghent Logistic Campus.

Die biedt binnenkort in totaal 150.000 m² aan distributie- en opslagmagazijnen die voldoen aan de hoogste normen op het stuk van duurzaamheid en innovatie.

De logistiek vastgoedontwikkelaar verzekerde zich onlangs van een bijkomende klant (AGP eGlass) voor maar liefst 70.000 m². AGP is een wereldspeler op het vlak van gespecialiseerde glastoepassingen voor voertuigen. Hun wereldwijde hoofdkantoor is sinds begin dit jaar in Gent gevestigd.

De divisie eGlass zag het levenslicht in 2015 en legt zich specifiek toe op innovatieve en slimme oplossingen voor elektrische en autonome wagens. Ze telt intussen meer dan twintig klanten in de automotive sector.

Om de groei in die markt bij te houden en de expansie in Europa te ondersteunen is ook een stevige logistieke organisatie nodig. Naast ruimte voor distributie, opslag en lichte assemblageactiviteiten biedt de site van Heylen Warehouses een strategische locatie en een uitstekende uitvalsbasis naar markten als Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Daar komt de onmiddellijke nabijheid van multimodale hubs op een kruispunt van wegen, spoor en waterwegen naar het Europese achterland nog bovenop.